Ako ste kupili jagode koje nisu dovoljno slatke – evo na koji način možete da im poboljšate ukus
Ako ste kupili jagode koje nisu dovoljno slatke – evo na koji način možete da im poboljšate ukus

Ako ste kupili jagode koje nisu dovoljno slatke – evo na koji način možete da im poboljšate ukus

Jagode mogu da se iskoriste kao glavni tajni sastojak prilikom pripreme raznovrsnih poslastica i jela. Ukoliko ih volite, predlažemo da u narednim danima isprobate lisnati rolat sa jagodama ili veganski, bezglutenski kolač od jagoda. Ipak, ako ste ih kupili kako biste ih konzumirali isključivo kao takve, a pritom zaključili da one još uvek nisu dovoljno slatke – pronašli način da poboljšate njihov ukus. I to na Instagram profilu @joycecooks__ koja tvrdi da je u tom slučaju potrebno da ih ispečete u rerni.

Iako potencijalno rešenje na prvi pogled deluje zanimljivo, ali i poprilično neuobičajeno, nakon kratke analize sastojaka koji se dodaju jagodama jasno je zašto će se njihov ukus izmeniti. A u to se možete uveriti i sami. Celokupan proces ne zahteva previše vremena, a većinu sastojaka koji se koriste u pripremi verovatno već imate u kuhinji. Ipak, fokus je pre svega na jagodama.

Sastojci


  • jagode
  • beli šećer
  • balzamiko sirće
  • majčina dušica
  • sladoled od vanile
  • so

Priprema


U pleh rasporedite jagode koje ste prethodno oprali i isekli na polovine ili četvrtine, te dodajte malu količinu šećera, soli, balzamiko sirćeta i majčine dušice. Pecite ih u rerni zagrejanoj na 120 stepeni oko tri sata. Naposletku, njih možete servirati uz sladoled po želji, a naša preporuka je [ zbog neutralnog ukusa ] sladoled od vanile.

Foto: Instagram / @joycecooks__

Učitati još
Zatvori