Jaje na oko u naru: Pripremamo jelo „narnumru“ sa Bliskog istoka
Jaje na oko u naru: Pripremamo jelo „narnumru“ sa Bliskog istoka

Jaje na oko u naru: Pripremamo jelo
„narnumru“ sa Bliskog istoka

Opšte je poznato da jaje na oko mnogima predstavlja jedan od go-to favorita kada je doručak u pitanju, stoga nije iznenađujuće što pronalazimo milion i jedan način na koji možemo da pripremimo ovo jelo. Već smo spremali jaja u pesto sosu kao i jaja u chilli ulju, međutim, danas idemo malčice dalje i donosimo nešto drugačiji recept za ovaj večiti breakfast klasik. U pitanju je jelo „narnumru“ sa Bliskog istoka, koje predstavlja spoj slatkog i slanog u vidu jaja spremljenih u naru. Nemojte da vas naizgled nespojiva mešavina ukusa uplaši, već snažno predlažemo da date šansu ovom autentičnom bliskoistočnom jelu!

@gny_sweets
@gny_sweets

Sastojci

  • 2 nara
  • 3 jaja
  • 1 luk
  • biljno ulje/maslac
  • so

Priprema

Najpre, zagrejte na tiganju biljno ulje po izboru ili maslac, a zatim dodajte sitno iseckan luk i pržite ga. Potom, posolite luk i dodajte u tiganj očišćene semenke nara i pržite otprilke 5 minuta sa zatvorenim poklopcem. Tada ćete primetiti da je nar počeo da pušta sok. Nakon toga, napravite u tiganju špatulom malo prostora u naru gde ćete zastim sipati jaja, a onda ih pržite sa zatvorenim poklopcem. Pržite jaja sve dok nisu po vašom ukusu, a na kraju je ostalo samo da posolite i servirate vaš narnumru!

U prilogu pogledajte video koji prikazuje proces spremanja ovog jela.

Učitati još
Zatvori