Restoran jazzayoga nalazi se u Aveniji West 65 i uveliko smo ga pinovali na našoj ultimativnoj Journal navigaciji kojom vas sprovodimo do najukusnijih gastro smicalica u gradu. Kada smo pre samo nekoliko meseci detektovali novu gastro lokaciju u gradu, nismo ni sumnjali da će upravo ovaj restoran zdravije alternative brzoj hrani postati naše ultimativno utočište u kojem se prepliću tradicionalni ukusi i savremene filozofije kulinarstva. Zdravo, ukusno i na tanjiru za svega nekoliko minuta – jazzayoga postalo je go-to mesto Journal redakcije kada je reč o odlasku na brunch ili pak light verziju ručka. A, sa samom smenom sezona došlo je do neizostavnog uspostavljanja novog menija koji implementira sastojke svojstvene hladnijim ideologijama.
Novi sezonski meni je tu, a mi izdvajamo naše favorite.
Healthy & Tasty
First things first, neophodno je da vas upoznamo sa samim konceptom kreiranja menija restorana jazzayoga. Naime, gastro ponuda odnosi se na izbor veganskih i vegetarijanskih jela, te se na osnovu toga kreira takozvani dnevni meni čija se mantra zasniva na pripremanju zdravije verzije omiljenih delicija. Tako se među njima istakla lazanja bez mesa, a u našim redovima se najviše govorilo o slatkišima – i to bez šećera. Favoriti su nam uglavnom oni čokoladni – preciznije rečeno oni sa kakaao puterom. Među salatama bespogovorno izdvajamo Persiju, jer predstavlja savršen miks tekstura koji uključuje pirinač, nar i badem.
Šta smo saznali o novom sezonskom meniju?
Kako smo već ustanovili, smena sezona dovodi do neminovne smene ne samo modnih i beauty ideologija već i uvođenju novih sastojaka svojestvenim hladnijim danima. Plastičnije rečeno, restoran jazzayoga pripremio je sezonski meni čiji koncept se zasniva na ideji onoga što mi poznajemo kao domaća kuhinja. Poznati ukusi u novom ruhu bio bi najprecizniji opis, a na (novom) jelovniku se nalaze bećar paprikaš, veganski đuveč sa bundevom, pasulj sa komoračem, veganski gulaš sa bundevom i podvarak sa heljdom koji se ovog puta našao na (i) našem radaru. Uz podvarak sa heljdom na (našem) dnevnom meniju našao se i potaž sa bundevom koji je formirao idealna fuzija ukusa.
Najbolje od svega? Sva ova jela pripremaju se istog dana i potpuno su sveža u trenutku serviranja.
Foto: Journal