Jednostavan letnji ručak: Otkrivamo recept za lisnato testo sa bosiljkom, tikvicama i rikotom
Jednostavan letnji ručak: Otkrivamo recept za lisnato testo sa bosiljkom, tikvicama i rikotom

Jednostavan letnji ručak: Otkrivamo recept za lisnato testo sa bosiljkom, tikvicama i rikotom

Jornal gastro radar vas uvek navodi na pravu stranu ukusa. Nedavno smo govorili o letnjim novitetima poput salate sa lubenicom i fetom, kao i za viralni mediteranski tanjir kojim smo u potpunosti obogatili naš summer meni. Ovog puta pronašli smo jednostavni recept za slani kolač koji uključuje bosiljak i tikvice na Instagram profilu kuvara i farmera Juliusa Robertsa koji ćete sigurno uvrstiti u svoje omiljenje obroke.

Jednostavan recept za slani kolač koji uključuje bosiljak i tikvice


Sastojci


  • dve tikvice
  • bosiljak
  • 200 g rikote
  • začini po izboru
  • maslinovo ulje
  • lisnato testo

Priprema


Jednostavan recept za slani kolač koji uključuje bosiljak i tikvice se priprema veoma lako i jednostavno, a zapravo je jako ukusno. Zapravo je svako deo ovog recepta idealan za toplije vreme. Ovaj slani kolač je lagan i pikantan, može se servirati uz zelenu salatu, malo sira i pršutu. Prvo dobro dobro operite tikvice i tanko ih narežite. Zatim, začinite rikotu začinima po želji kako bi ukus bio po vašoj meri. Ukoliko vam je estetika bitan segment jela koje spremate, možete iskoristiti različite boje tikvica, poput zelene i žute, kako bi ručak zanimljivije izgledao. Dekoraciju možete podići na viši nivo i igranjem sa postavkom isečenih tikvica.

Ulje od bosiljka sa recepta je jednostavno velika šaka bosiljka umućena sa maslinovim uljem. Ovo predstavlja i odličan način da sačuvate bosiljak u obliku koji će vam služiti i prilikom sledećih kuvanja. Ove sastojke poređajte na lisnato testo, pecina na 220 stepeni oko 20 minuta, dok pecivo i tikvice ne postanu zlatne i hrskave.

Učitati još
Zatvori