Proleće u znaku neprevaziđenog mirisa i ukusa – a to potvrđuje i prvi Journal Lifestyle Session Powered by Grand
Proleće u znaku neprevaziđenog mirisa i ukusa – a to potvrđuje i prvi Journal Lifestyle Session Powered by Grand

Proleće u znaku neprevaziđenog mirisa i ukusa – a to potvrđuje i prvi Journal Lifestyle Session Powered by Grand

Ponedeljak, prvi dan u nedelji, simbolično predstavlja novi početak i priliku za postavljanje novih ciljeva i započinjanje svežih projekata. I baš kao što ponedeljak donosi dobru energiju i entuzijazam za početak nove radne nedelje, tako je i prvi u nizu Journal Lifestyle Session uvertira za predstojeću sezonu događaja koja će i ove godine biti u znaku druženja, dobrog raspoloženja i još boljeg provoda.

Odabrani gosti, predvođeni osnivačicom Journala, Ivom Radić, okupili su se u velelepnom zdanju Vila Laure povodom radionice kafe, koja se simbolično održala upravo u ponedeljak. Ova radionica, namenjena ljubiteljima kafe i znatiželjnicima, predstavljala je idealnu priliku za otkrivanje novih saznanja i veština u svetu kafe. Takođe, ona ujedno simbolizuje početak putovanja kroz bogatu kulturu i umetnost pripreme kafe, otvarajući vrata novim iskustvima i užicima u svakom gutljaju.

iva radić
ALEKSANDRA JEFTANOVIĆ I IVA RADIĆ
tamara bogunović i iva radić
journal lifestyle session powered by grand (3)

Journal Lifestyle Session Powered by Grand prvi je u nizu događaja, a ovaj put u fokusu je bila radionica koju su obeležili jedinstveno iskustvo i odlična atmosfera. Dobro raspoloženo i odabrano društvo činili su Iva Radić, Jasmina Šupeljak, Nikola Milović, Marina Ćosić Mirković, Aleksandra Jeftanović, Maša Memedović, Matea Milosavljević, Aleksandra Bojović, Jelena Đokić Bjeković, Mila Stajkovac i Jelena Vasiljević. Istovremeno informativna i edukativna, ali i zabavna radionica koju je vodio Ilija Đurić. Specijalista za kafu i profesionalni degustator Grand kafe upoznao je zvanice sa adekvatnim načinom pripreme kafe, te kategorijama kafe koje se piju širom sveta.

iva radić
iva radić
Aleksandra Jeftanović
ALEKSANDRA JEFTANOVIĆ I IVA RADIĆ
journal lifestyle session powered by grand (3)
Marina Ćosić Mirković
Matea Milosavljević
Jasmina Šupeljak
Maša Memedović
Aleksandra Bojović
Jelena Đokić Bjeković
Mila Stajkovac
Nikola Milović
vanja Pantin
Jelena Vasiljević
IVA RADIĆ I JELENA VASILJEVIĆ
Nina pepić i Vanja Vukadin, grand
Nina pepić, ilija đurić i vanja vukadin, grand
ana jovanić, milica pavasović, nina pepić, ilija đurić, vanja vukadin, tamara bogunović i milica đokić

Međutim, naglasak je pre svega stavljen na domaću kafu i uživanje u njenom mirisu i ukusu. Takođe, radionica je upoznala zvanice sa novim članom Grand Single Origin portfolia koji je stigao iz Perua. Tačnije, sa samog oboda peruanskog Amazona iz regije Chanchamayo koja je poznata po istaknutim kafama izuzetnog kvaliteta. Slojevitim čokoladnim ukusom, koji prate note badema i citrusa, ona je donela delić magije Perua u srce Beograda.

Proleće je u znaku neprevaziđenog mirisa i ukusa

Radionica je zvanicama približila celokupan proces koji se tiče adekvatne pripreme savršene kafe – od uzgoja na plantažama, procesa proizvodnje, do ocenjivanja i degustacije, te naposletku uživanju u njoj. Ipak, stečeno znanje najbolje je odmah testirati u praksi. Upravo zbog toga, okupljeni su imali priliku da sami skuvaju šoljicu Grand Single Origin Peru Chanchamayo kafe u posebnoj džezvi, ali i Beko kafe aparatu. Potom su imali zadatak da pogode koja kafa je skuvana u aparatu, a koja u džezvi. Na iznenađenje svih, razlike da nije bilo.

journal lifestyle session powered by grand (3)

Uživanje u kafi se može dodatno unaprediti

Svi znamo za uparivanje ukusa, a uz kafu najbolje ide čokolada. Ili, još bolje, čokoladni kolač. Jedan od najboljih je Olga koji je, pored drugih slatkih i slanih delicija, bio specijalno pripremljen za goste Journal Lifestyle Session Powered by Grand. Ipak, znajući priču o ovom kolaču, to nas ne čudi.

Šondina Olga se sprema u gastro baru Šonda, u hotelu Mona Plaza u srcu Beograda. Ovaj desert je omaž prvoj mlečnoj čokoladi Olgi, koja je bila prava senzacija krajem 19. veka. Kosta Šonda, grčki trgovac i industrijalac, doneo je ovu čokoladnu čaroliju u Beograd i otvorio prodavnicu gde su Beograđani prvi put mogli da uživaju u mlečnoj čokoladi. Olga je napravljena sa 70 odsto čokoladnog genaža, musom od mlečne čokolade i lešnik krančom, stvarajući savršenu harmoniju ukusa i tekstura. Uživanje u ovom desertu nije samo gastronomski užitak, već i putovanje kroz vreme, pravo u srce prve fabrike čokolade na Dorćolu.

Zašto bi uz kafu trebalo piti vodu?

Danas je širom sveta dobro poznat mit da se uz kafu obavezno treba popiti barem jedna čaša vode. Ova tradicija vekovima postoji u zemljama Istoka, gde su ljudi pili vodu uz kafu kako bi bolje osetili njen ukus. Pored toga, smatra se da će kafa imati bolji i izraženiji ukus ukoliko se nakon svakog gutljala receptori očiste vodom. Upravo zbog toga, hidratacija je bila must i na radionici koja je okupljene upoznala sa procesom pripreme kafe, a za to se pobrinula kompanija VODAVODA.

What’s in my (goody) bag?

Naposletku, zvanice su dobile Grand kutiju specijalno izrađenu za ovu priliku u kojoj su se nalazile šoljice i tacna ručno rađene keramike, kao i Grand Single Origin Peru Chanchamayo. Sve to kako bi sećanje na prvi Journal Lifestyle Session Powered by Grand mogli da ožive u svom domu tokom popodnevnog uživanja u laganim notama ove vrhunske kafe.

mila stajkovac

Takođe, sa obzirom na to da nam predstoje sunčani dani, nude&rude je za zvanice obezbedio vodicu za samopotamnjivanje. Ona se ponaša kao polu-trajna šminka i koži daje ujednačen, blago osunčan ten. Bazirana je na kokosovoj vodi i obogaćena prirodnim uljima avokada, jojobe, makadamije i grožđa. Ovi sastojci, zajedno sa vitaminima E i C, hrane kožu lica. Istovremeno, postepeno se razvija prirodno-osunčan ten.

A baš kao što se kafa idealno kombinuje sa poslasticama i osvežavajućim pićima, priprema za samopotamnjivanje bolja je uz nude&rude piling koji se takođe našao u goody bag-u. Sitne koštice brusnice i mlevene koštice kajsije koji ga čine nežno otklanjaju suve delove kože, čineći je izuzetno mekom. Takođe, sastojci kao što su pčelinji vosak i ulje kajsije dubinski hrane kožu i čine je blistavom i nežnom.

Hajde da imamo vremena za sebe

Upravo zbog toga, zaključak je naposletku bio jednoglasan. Ovo proleće je u znaku neprevaziđenog mirisa, ukusa i autentičnog karaktera Grand Single Origin Peru Chanchamayo kafe koja je osvojila nepca svih okupljenih na ovom događaju – i to već pri prvom gutljaju.

Prvi Journal Lifestyle Session Powered by Grand će nam dugo ostati u sećanju. Sa njega smo, pored lekcija o najboljem načinu pripreme kafe, stekli i znanje oličeno kroz mantru hajde da imamo vremena za sebe – čak i kada smo u gužvi usled ubrzane svakodnevice.

Na kraju, veliko hvala želimo da uputimo svim saradnicima koji su nam pomogli u realizaciji prvog Journal Lifestyle Session Powered by Grand. Posebno se zahvaljujemo generalnom sponzoru Grand kafa, ali i našim dragim klijentima – to su Mona Plaza, Šonda restoran, VODAVODA, nude&rude i Vila Laura. Takođe, zahvaljujemo se agenciji Alert Advertising koja je od osnivanja Journal.rs sa nama na svim kreativnim projektima, kao i agenciji Final Cut koja je sve zamišljeno sprovela u delo.

Učitati još
Zatvori