Malo je onih koji ne vole kombinaciju kafe i čokolade. Ovaj spoj jedan je od popularnijih, bar kada je reč o Evropi. U slučaju da ste ušli u ovaj tekst, verovatno vas zanima kako da napravite ovaj dezert zbog toga, bez previše priče, prelazimo na sve što vam je potrebno od sastojaka za ovu poslasticu i sam način pripreme.
Sastojci:
- Mleveni keks 300g
- Šećer u prahu 100g
- Istopljeni puter 100g
- Kafa 1dl (po izboru)
- Džem od kajsija 2 kašike
- Istopljena čokolada 200g
Oko
Priprema:
- Pomešajte šećer i keks, pa dodajte istopljeni puter, kafu i džem. Od dobijene smese pravite kuglice, pa ih ostavite u frižideru da se dobro ohlade. Svaku kuglicu umočite u rastopljenu čokoladu, pa ih ostavite da se ohlade i čokolada stegne.
Kako ste i sami videli, priprema ovog dezerta je neverovatno lagana i brza. Može vam poslužiti kao slatkiš koji pripremate nabrzinu kada vam dolaze nenajevljeni gosti, ali i u momentima kada vam se jede nešto slatko što ujedno ne zahteva puno truda.
Gotove kuglice poslužite uz omiljenu kafu!
Više recepata pronađite ovde.