Danas isprobavamo karamelu od maslinovog ulja koja je ujedno idealan preliv za sladoled
Danas isprobavamo karamelu od maslinovog ulja koja je ujedno idealan preliv za sladoled

Danas isprobavamo karamelu od maslinovog ulja koja je ujedno idealan preliv za sladoled

Maslinovo ulje i so sve češće pronalazimo kao glavne sastojke različitih poslastica. Veganski čokoladni mus sa maslinovim uljem samo je jedna od mnogih, a upravo ova poslastica je vrlo brzo i lako postala viralna jer nosi epitete dairy & gluten free. Već smo zaključili da je priprema ovog čokoladnog musa veoma jednostavna i ne oduzima previše vremena, a isto to može da se kaže i za preliv od karamele i maslinovog ulja. Recept za ovaj preliv privukao nam je pažnju već na prvi pogled, a sigurni smo da ćete – zbog njegove jednostavnosti – i vi već danas poželeti da ga isprobate.

Karamela od maslinovog ulja odlično se kombinuje sa sladoledom, kao i ovsenim kašama ili različitim kolačima. Recept za ovaj preliv pronašli smo na Instagram profilu Lindsay Keosayian koja svoje pratioce svakodnevno upoznaje sa pripremom jednostavnih i zdravih recepata.

Kada je u pitanju priprema karamele od maslinovog ulja koriste se samo dva sastojka. Nakon serviranja, na vrh možete da pospete i malu količinu soli. Lindsay Keosayian opisala je teksturu ovog preliva kao glatku i svilenkastu, a njegov ukus je, po njenim rečima, neverovatan. Sudeći po komentarima i reakcijama ispod njene objave, mnogi dele isto mišljenje. Upravo zato vam preostaje samo da što pre nabavite sastojke za njegovu pripremu, te odlučite preko kog deserta ćete staviti preliv.

Sastojci


  • 80ml maslinovog ulja
  • 80ml (hladnog) javorovog sirupa
  • sladoled od vanile
  • so

Priprema


Karamela od maslinovog ulja priprema se za svega nekoliko minuta. Sve što je potrebno jeste da sipate 80ml maslinovog ulja i 80ml hladnog javorovog sirupa u manju činiju. Sjedinite ih viljuškom, odnosno mešajte sve dok ne dobijete konzistenciju koja je karakteristična za karamelu. Nakon što ste je napravili, karamelu od maslinovog ulja možete da prelijete preko sladoleda neutralnog ukusa kao što je vanila ili nekog drugog deserta. Naposletku, po želji, na vrh pospite malu količinu soli.

Foto: Instagram (@lindsay.keosayian)

Učitati još
Zatvori