

Jestivi piričani papir uglavnom se kupuje s namerom da se naprave prolećne rolnice, a u beauty krugovima ova namirnica je sinonim za jednostavan način da kožu učinite glatkom. No, pored prolećnih rolnica, on može da se iskoristi i u pripremi drugih jela. Stoga, nakon što smo isprobali recept za mocarela rolnice u pirinčanom papiru, u (Journal) knjigu recepata sada dodajemo i karamelizovane banane u pirinčanom papiru. Iako se na prvu pomisao priprema ove poslastica čini kao komplikovan zadatak, u nastavku donosimo potrebne sastojke (kojih je veoma malo), kao i korake u pripremi koji idu u prilog činjenici da to – ipak – nije sasvim tačno.
Recept dana: Karamelizovane banane u pirinčanom papiru
Recept za karamelizovane banane u pirinčanom papiru pronašli smo kod kreatora gastro sadržaja na Instagramu Herman at Home. No, on nije jedini koji je predstavio ovu poslasticu kao jednu od onih čija priprema ne zahteva mnogo vremena i truda. Samim tim, ovaj recept moguće je pronaći na različitim društvenim mrežama – i to u brojnim varijacijama. Ipak, ono što je sigurno jeste to da ćete na svim mestima naići na sastojke poput banana, pirinčanog papira, smeđeg šećera i cimeta.
Korak na koji bi trebalo da obratite posebnu pažnju je umakanje pirinčanog papira u mlaku vodu na 15 sekundi kako bi on omekšao. Nakon toga, stavite ga na radnu površinu i pažljivo napunite sastojcima kojih je – ovaj put – samo četiri. Takođe, kao opcioni sastojak predlažemo da iskoristite susam, ali dodajte i druge po želji. Ove slatke rolnice idealno se kombinuju uz različite čokoladne namaze, kao i – na primer – matcha namaz sa pistaćima. Stoga predlažemo da recept za njih isprobate već u narednim danima.
Sastojci
- dve banane
- puter
- smeđi šećer
- cimet
- susam
- pirinčani papir
Priprema
Ogulite dve banane, a potom ih prepolovite i isecite po dužini. U tiganju istopite puter, te dodajte oko dve i po supene kašike smeđeg šećera i malo cimeta. Nakon što su se smeđi šećer i cimet istopili u puteru, u tiganj stavite banane. Izvadite ih nakon što su se u potpunosti karamelizovale, te u svaki pirinčani papir (koji ste prethodno potopili u mlaku vodu) stavite po tri kriške banane. Na vrh pospite malo susama, a potom preklopite pirinčani papir kako biste dobili rolnice. U tiganju ponovo istopite malo putera, a rolnice pržite oko pet minuta. Odnosno, dok ne postanu potpuno hrskave.
@londonbruncher Crispy Banana Rolls #ricepaper #banana #snack #easyrecipe
♬ Flowers - Miley Cyrus
Foto: Instagram (@hermanathome, @thefeedfeed, @jillian.barreca, @somethingnutritious) / TikTok (@londonbruncher)