Novi omiljeni doručak: Karamelizovane jabuke na tostu
Novi omiljeni doručak: Karamelizovane jabuke na tostu

Novi omiljeni doručak:
Karamelizovane jabuke na tostu

‘Tis the season! Počela je sezona tokom koje jabuke postaju naš primarni sastojak, zajedno sa cimetom i drugim jesenjim ukusima. Ovog puta, pripremamo nešto drugačiji doručak, spremajući nešto izmenjenu verziju slatno-slatkih recepata koju smo otkrili ovog leta. Naime, jedno od naših omiljenih „specijaliteta“ za jutarnji obrok postale su spojevi voća i kremastih sireva, kao što je to bila neodoljiva kombinacija breskvi i ove mlečne namirnice. Sada prilagođavamo recepturu novom godišnjem dobu, pa koristimo jabuke, dodatno zaslađene medom i vanilom.

Sastojci

  • 1 manja jabuka
  • 1 kašičica vanila ekstrakta
  • 1 kašika meda
  • 1 kašičica cimeta
  • 2 parčeta integralnog hleba
  • mladi sir ili sirni namaz po izboru
  • voda

Priprema

Jabuku iseckajte na kockice. Jedna jabuka trebalo bi da bude dovoljna za dva parčeta tosta. U šerpu stavite iseckanu jabuku, pa dodajte cimet, med, vanilin ekstrakt i oko 50ml vode. Na srednjoj temperaturi kuvajte oko 5-7 mminuta, dok jabuke ne dobiju braonkastu ili zlatnu boju. Povremeno promešajte, kako se jabuke ne bi zalepile za dno šerpe. Hleb zagrejte na tosteru ili u rerni tako da površina bude hrskava. Zatim dodajte domaćeg mladog sira, ricotta sira ili drugog sirnog namaza po ukusu. Ravnomerno razmažite po hlebu, pa preko dodajte karamelizovane jabuke. Ukoliko je potrebno, preko možete preliti još malo meda ili dodati mlevene orahe ili bademe za bogatiji ukus i hrskavost. Prijatno!

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori