

Nedeljno jutro nas poziva da izadjemo iz svakodnevne rutine i pružimo mu malo egzotike, pa hajde da počnemo već sa doručkom. Ukoliko duže spavate, ovo može da se računa i kao predlog za brunch.
Ne jurimo, ne žurimo, tako da nedelji pristupamo hedonistički. Karamelizovani francuski tost sa jabukom neka bude vaš teleport u room service nekog svetskog hotela, obećavamo da je recept poprilično jednostavan. Jedini catch je taj što morate sami da ga spremite.

Sastojci
- 1 jaje
- biljno mleko
- 1/4 kašike ekstrakta vanile
- 1 manja jabuka
- šećer
- cimet
- brioš hleb iseckan na komade
- soya jogurt od vanile
Mnogi će reći da je ovo zapravo francuska verzija prženica with a little twist.
Karamelizovani francuski tost // priprema
U duboki tanjir ubacite jaje, pola šolje biljnog mleka po izboru i 1/4 kašike ekstrakta vanile. U tiganj stavite manju jabuku isečenu u kvadratiće, dodajte jednu kašičicu šećera i malo cimeta. Ostavite komade jabuke preklopljene 5-6 minuta, koliko im je dovoljno da se karamelizuju, i sklonite ih sa strane. Umočite isečene komade brioš hleba u mešavinu jaja i biljnog mleka, natopite ih i ubacite u vruć tiganj, u koji ste prethodno stavili malo kokosovog ulja. Svaku stranu pržite po 2 minuta i zatim ih odložite za serviranje. Prelijte ih sa 1 kašičicom sojinog jogurta od vanile, i na kraju dodajte karamelizovane jabuke.