KISSA10: Vinilski Izakaya i koktel bar u Beogradu otvara svoja vrata početkom 2025. godine
KISSA10: Vinilski Izakaya i koktel bar u Beogradu otvara svoja vrata početkom 2025. godine

KISSA10: Vinilski Izakaya i koktel bar u Beogradu otvara svoja vrata početkom 2025. godine

Krajem januara u Beogradu se otvara novi projekat, KISSA10 bar. U pitanju je vinilski Izakaya bar sa akcentom na točene koktele. Izakaya predstavlja japanski tip kafanice u koju se dolazi na neformalno piće i zakusku nakon radnog vremena. Mesto će oslikavati estetiku japanskih listening-barova slušaonica, što će naravno, uticati i na muzički program. KISSA10 se otvara na Dorćolu, u dvospratnoj vili s početka 20. veka. Prostor zauzima ceo drugi sprat: od salona i slušaonice sa kolekcijom ploča, do verande-oaze.

Evgenije Klimenko, bivši šef Jet Set bara, je zaslužan za izbor koktela koji se mogu isprobati u baru. Klimenko već ima iskustva sa vinilskim listening barovima u Moskvi u kojoj je pokrenuo Fonoteku. Poznavanje miksologije i muzike je uticalo na stvaranje koktel menija pri čemu je najveći uticaj imao Japan, ali meni nije ograničen samo na zemlju izlazećeg sunca.

KISSA10 bar
KISSA10 bar

Šta novo donosi KISSA10 bar?

Posetoci će moći da uživaju u velikom broju točenih koktela u party atmosferi. Koktel Kitsune na bazi sidžu od jogurta sa začinjenim rumom, mandarinom, penušavcem i želeom od pomorandže može biti jedan od njih. Na meniju se nalazi i Sonic — plavi i cvetni koktel, inspirisan kultnim plavim ježom. On sadrži zovu, ljubičicu, limunsku travu, sake i penušavo vino. Osim toga u KISSA10 ponudi će se naći i klasična pića, a gosti će imati priliku da isprobaju i rotacioni isparivač, koji omogućava dodavanje slojeva ukusa i arome koktelima čineći ih personalizovanim i kompleksnijim.

Za kuhinjski meni je odgovoran koncept-šef Nikita Andrejev. Šef je studirao u školi Le Cordon Bleu i radio sa Jamiem Oliverom u Londonu. Andrejev poseduje duboko poznavanje raznih svetskih kuhinja i nudi gastronomske ekspedicije po Japanu, od Tokija do Kjota. Za KISSA10, Nikita je osmislio kolekciju small plates-a i barskih zakuski u japanskom stilu. Enterijer sadrži dosta referenci na Zemlju izlazećeg sunca, pa je tako u njemu prisutna japanska tehnologija obrade drveta pomoću vatre — shou sugi ban.

KISSA10 bar

Prvi planovi KISSA10 uključuju žurke, nekoliko razmena sa prijateljskim beogradskim koktel barovima, kao i vinilske večeri. Na proleće se planira otvaranje verande-oaze, koji tim namerava da učini najudobnijim i najmirnijim mestom u komšiluku. Otvaranje KISSA10 je planirano za kraj januara naa adresi Dobračina 29.

KISSA10 bar

Foto: KISSA10

Učitati još
Zatvori