Zvanično otvaranje KISSA10 na Dorćolu: Četiri dana ispunjena pićem, muzikom i sjajnom atmosferom
Zvanično otvaranje KISSA10 na Dorćolu: Četiri dana ispunjena pićem, muzikom i sjajnom atmosferom

Zvanično otvaranje KISSA10 na Dorćolu: Četiri dana ispunjena pićem, muzikom i sjajnom atmosferom

U februaru, na Dorćolu je otvoren KISSA10 — novi vinilski izakaya i koktel bar sa fokusom na točena pića, japanske grickalice i estetiku listening barova (slušaonica). Tim je nekoliko nedelja radio u formatu soft opening-a, a istovremeno organizovao prvu turneju po barovima Beograda i Novog Sada sa svojim pićima. Sada, KISSA10 prima prve goste i pruža im jedinstveno iskustvo na svojoj adresi na Dorćolu.

Ovog marta, KISSA10 planira i zvanično otvaranje — četiri dana ispunjena pićem, muzikom i sjajnom atmosferom (13–16. mart). Trenutno KISSA10 radi od srede do nedelje, a uskoro će proširiti radno vreme i na utorak.

Koncept, planovi, muzika

Smešten na Dorćolu, KISSA10 zauzima ceo drugi sprat dvospratne vile sa početka 20. veka. Istovremeno je lounge dnevna soba, bar sa bibliotekom vinila, veliki šank idealan za piće ili večeru, kao i mali balkon s pogledom na Dorćol. Krajem proleća biće otvorena i terasa-oaza.

Muzički program je ključni deo ovog projekta. U njemu su zastupljeni DJ nastupi, opuštene žurke sa vinilima i kamerni koncerti. Program će biti raznovrstan i nevezan za bilo koji određeni žanr, kako kaže art-direktor KISSA10 Danja Čistjakov.

Enterijer KISSA10 je minimalistički i moderan, sa suptilnim referencama na japansku kulturu. Na primer, korišćene su drvene daske obrađene tradicionalnom japanskom tehnikom shou sugi ban, asketska rasveta i pažljivo osmišljen prostor.

KISSA10 na dorćolu (4)
KISSA10 na dorćolu (4)

Sve navedeno omogućava im da ponude širi spektar ukusa i raznovrsne koktele, uključujući i kvalitetne, zanatske mocktail-e za one koji ne konzumiraju alkohol, ali i dalje žele da uživaju u atmosferi bara.

Srce KISSA10 čine šank, otvorena kuhinja i DJ pult, ali i barska laboratorija, u kojoj postoji rotor-evaporator. Uz njegovu pomoć, KISSA10 će uskoro proizvoditi sopstveni alkohol — od destilata do džina, kao i bezalkoholna pića, poput 0% amara, likera ili viskija.

kissa10 na dorćolu (11)
kissa10 na dorćolu (11)
kissa10 na dorćolu (11)
kissa10 na dorćolu (11)
kissa10 na dorćolu (11)
kissa10 na dorćolu (11)
kissa10 na dorćolu (11)
kissa10 na dorćolu (11)

Hrana @ KISSA10 na Dorćolu

Koncept-šef Nikita Andreev (Le Cordon Bleu Sydney) i šefovi kuhinje Konstantin Belogorokhov i Miljana Perkić donose živopisnu i ukusnu azijsku hranu. Od malih zalogaja do zasitnih jela sa nudlama od krompira. Ove nudle, kao i gyoza s pilećim ili punjenjem od račića, ručno se pripremaju u našoj otvorenoj kuhinji.

Za predjela, tim KISSA10 preporučuje ramen-style marinirana jaja, zgnječene krastavce, yaki piletinu (prženu na japanski način). I, naravno, još nekoliko jela u istom duhu. Od zasitnijih jela, u ponudi su nikuman — pareno pecivo punjeno mesom. Kao i već pomenute nudle od krompira sa hoisin govedinom ili tofuom. 

Kuhinja je otvorena svakog radnog dana do 23h, a petkom i subotom do ponoći. KISSA10 je osmišljen kao mesto za uživanje u vrhunskim koktelima i pravoj večeri — skoro za svaki dan.

kissa10 na dorćolu (6)
kissa10 na dorćolu (6)
kissa10 na dorćolu (6)
kissa10 na dorćolu (6)
kissa10 na dorćolu (6)
kissa10 na dorćolu (6)
kissa10 na dorćolu (6)

Foto: KISSA10

Učitati još
Zatvori