

Ove godine KISSA10 i SLOJ zajedno proslavljaju Uskrs: u nedelju, 20. aprila, na adresi Dobračina 29A održaće se prvi zajednički branč obe ekipe, uz odabranu muziku sa vinila i DJ set. U à la carte meniju biće glavni kulichi (tradicionalno rusko uskršnje pecivo) iz SLOJ-a sa malinom, kremom od iriske, makom i limunom, kao i hitovi projekta i uskršnji specijaliteti.
KISSA10 x SLOJ
Uskršnji branč i koktel sa ukusom kroasana
Za početak, šef kuhinje SLOJ-a Aleksandar Agafonov predlaže mini maritozzo sa pilećim paštetom i paradajze sa kremom od kozjeg sira, a centralno mesto na meniju zauzeće uskršnji pastirski pita. U ponudi će takođe biti i čuveni sarmice od savoja kupusa sa piletinom i sosom od pečuraka, kao i novi praznični desert — jaje.
KISSA10 je, s druge strane, osmislio specijalni koktel — Qsn. I to na kroasan destilatu koji tim priprema u sopstvenoj barskoj laboratoriji koristeći rotacioni isparivač. U destilatu se kombinuju kroasani, beurre noisette i votka, a zatim se u koktel dodaju aperitiv od zove i krem-soda. Piće će prvi put moći da se proba na branču u KISSA10, a zatim se Qsn pojavljuje i u meniju SLOJ-a u Dorćolu (Gospodar Jevremova 9). U SLOJ-u koktel će biti dostupan od 25. aprila do uključivo 2. maja — idealna prilika da se uporedi sa njihovim poznatim pecivima.

Meni branča KISSA10 x SLOJ (20. april, od 16:00 do 21:00)
- Maritozzo sa pilećim paštetom
- Paradajz sa kremom od kozjeg sira, rotkvicom, vincottom i jagodama
- Uskršnja pastirska pita
- Sarmice od savoja kupusa sa piletinom, prazilukom i sosom od pečuraka
- Desert Uskršnje jaje
Kulichi
- sa nežnim kremom i malinom konfitom
- sa kremom od iriske
- sa makom i limun kremom
Qsn koktel
- destilat od kroasana, aperitiv od zove, krem-soda


Foto: KISSA10, SLOJ; Instagram: @kissa10.bg