Baš kao što je Parzi uvek dobra ideja, tako je i lagani doručak, nedeljni brunch ili francuski snack Kod Francuza još bolja ideja. Po rođenju Francuz, po opredeljenju Francuz u Beogradu, vlasnik je i osnivač prepoznatljive radnje na Topličinom vencu u kojoj možete naći sjajne prehrambene proizvode sa potpisom Made in France. Mi smo sa njihovog menija probali skoro sve. Jedino nam je ovog puta izmakao novi član na meniju – čizkejk od pistaća. Do neke sledeće šetnje ovim delom grada, u nastavku vam donosimo tri jednostavna francuska recepta koja smo pronašli na njihovom Instagram nalogu. A sve sastojke možete nabaviti gde drugo nego Kod Francuza.
Tart sa Saint Aqur sirom, kruškama i orasima
Potrebno je:
- Kriška Saint Aqur sira
- 1-2 kruške
- malo oraha
- jaje
- med
- lisnato testo
Priprema:
Lisnatom testu zasecite krajeve i premažite ih jajetom. Ređajte naizmenično kruške koje ste prethodno isekli na šnite, sir i orahe. Na kraju prelijte sa malo meda i zapecite u rerni.
Bruskete sa sirom, pršutom i kruškom
Potrebno je:
- baget
- 1-2 kruške
- pršuta
- Saint Nectarie sir
- med
- biber
Priprema:
Najpre zapecite kriške bageta dok ne porumene. Potom ređajte red na šnite narezane kruške, tanko sečenog Saint Nectarie sira i dodajte pršutu. Sve to prelijte sa malo meda i poberite.
Zapečeni Roquefort sa jabukama i orasima
Potrebno je:
- 150-200 gr Roquefort sira
- 2 jabuke
- malo oraha
- baget
- med
Priprema:
Naseckajte jabuke na sitne kockice (preporuka je da bude slađe jabuke). Naseckajte i sir i orahe. Potom u jednu činiju pomešajte sve ove sastojke i zapecite u rerni. Zatim, prepicite baget hleb i vruć nalažite medom u tankom sloju. Et Voila!
Savet +: Roquefort sir je izuzetno jakog ukusa, te je ovo preporučena koločina za više ljudi. Dakle, nemojte da preterate.
Foto: Instagram