Bili smo „Kod Francuza” i donosimo tri originalna francuska recepta
Bili smo „Kod Francuza” i donosimo tri originalna francuska recepta

Bili smo „Kod Francuza” i donosimo tri
originalna francuska recepta

Baš kao što je Parzi uvek dobra ideja, tako je i lagani doručak, nedeljni brunch ili francuski snack Kod Francuza još bolja ideja. Po rođenju Francuz, po opredeljenju Francuz u Beogradu, vlasnik je i osnivač prepoznatljive radnje na Topličinom vencu u kojoj možete naći sjajne prehrambene proizvode sa potpisom Made in France. Mi smo sa njihovog menija probali skoro sve. Jedino nam je ovog puta izmakao novi član na meniju – čizkejk od pistaća. Do neke sledeće šetnje ovim delom grada, u nastavku vam donosimo tri jednostavna francuska recepta koja smo pronašli na njihovom Instagram nalogu. A sve sastojke možete nabaviti gde drugo nego Kod Francuza.

Tart sa Saint Aqur sirom, kruškama i orasima

Potrebno je:

  • Kriška Saint Aqur sira
  • 1-2 kruške
  • malo oraha
  • jaje
  • med
  • lisnato testo

Priprema:

Lisnatom testu zasecite krajeve i premažite ih jajetom. Ređajte naizmenično kruške koje ste prethodno isekli na šnite, sir i orahe. Na kraju prelijte sa malo meda i zapecite u rerni.

Bruskete sa sirom, pršutom i kruškom

Potrebno je:

  • baget
  • 1-2 kruške
  • pršuta
  • Saint Nectarie sir
  • med
  • biber

Priprema:

Najpre zapecite kriške bageta dok ne porumene. Potom ređajte red na šnite narezane kruške, tanko sečenog Saint Nectarie sira i dodajte pršutu. Sve to prelijte sa malo meda i poberite.

Zapečeni Roquefort sa jabukama i orasima

Potrebno je:

  • 150-200 gr Roquefort sira
  • 2 jabuke
  • malo oraha
  • baget
  • med

Priprema:

Naseckajte jabuke na sitne kockice (preporuka je da bude slađe jabuke). Naseckajte i sir i orahe. Potom u jednu činiju pomešajte sve ove sastojke i zapecite u rerni. Zatim, prepicite baget hleb i vruć nalažite medom u tankom sloju. Et Voila!

Savet +: Roquefort sir je izuzetno jakog ukusa, te je ovo preporučena koločina za više ljudi. Dakle, nemojte da preterate.

 

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori