Uživajte u jedinstvenom spoju ukusa i zdravih sastojaka uz našu omiljenu pastu sa sosom od karfiola! Ovaj recept iznova oduševljava svojom bogatom i kremastom teksturom. Možda ste već imali prilike da čujete za sos od karfiola, ali ako niste, sada je pravi trenutak da ga otkrijete. Sos od karfiola za špagete čini obrok neodoljivim, a priprema je jednostavna i brza. Pratite korake u nastavku kako biste dobili savršeno balansiran obrok koji će zadovoljiti sve i adekvatno nahraniti vaše telo. Bez daljeg odlaganja, predstavljamo vam recept za sos za špagete koji se ujedno i veoma jednostavno priprema.
Sastojci (4 osobe):
Dva čena belog luka
250g karfiola
350ml sojinog mleka
Dve kašike hranljivog kvasca
Sok od limuna
30g indijskog oraha
Maslinovo ulje
So i biber
400g špageta po vašem izboru
Priprema:
Iseckajte beli luk na listiće ili kockice i propržite ga na maslinovom ulju, pazite da ne izgori. Kada luk malo porumeni, dodajte seckani karfiol i sjedinite sve na vatri još nekoliko minuta. U lonac dodajte sojino mleko, indijske orahe, so i biber, i kuvajte sve 7-8 minuta poklopljeno. Skinite sa vatre i dodajte kvasac i par kapljica limuna. Sve dobro izblendajte dok ne dobijete glatki sos. Probajte i po potrebi dodajte začine. Pomešajte sos sa testeninom i poslužite sa malo tofu sira.
Foto: Instagram // @lagloriavegana // Klaus Nielsen