Verujemo da je više onih koji nisu fanovi ove zdrave namirnice, zbog čega je uvek dodatni izazov pronaći recept kom nećete moći da odolite. Kremasta prokelj rapsodija jedan je od tih. S obzirom na to da se bliži vikend, ovaj recept je idealna verzija za nedeljni ručak.
Ne odustajemo od brzih i lakih recepata, ali ni od zdravijih verzija koje dolaze iz kuhinje nutricionistkinje Dajane Švrake Milutinović, poput veganske Cezar salate sa tofu sirom ili hrskavog francuskog kiša sa povrćem. Ovoga puta je to kremasta prokelj rapsodija koja se sprema za manje od pola sata – sa sve pečenjem. I ukoliko postite možete jedan sastojak zameniti biljnom verzijom istog. Pa, zahvalite nam kasnije!
Sastojci:
- 500g prokelja
- Biljna pavlaka
- 200g svežeg spanaća
- Gorgonzola ili drugi sir po vašem izboru
- 4 čena belog luka
- Himalajska so
- Biber
Priprema:
Najpre skuvajte prokelj i prebacite u vatrostalnu posudu. Bareni spanać rendajte preko skuvanog prokelja, a ako koristite baby spanać, možete koristiti sirov. Dodajte beli luk, prelijte sastojke biljnom pavlakom, začinima po želji i dodajte gorogonzolu. Možete koristiti sir po vašem izboru, ukoliko postite, zamenite ga biljnom verzijom. Pecite 15 minuta na 200°C. Kremasta prokelj rapsodija može se poslužiti i kao prilog uz ribu ili piletinu, zajedno sa lisnatom salatom po želji.
Foto: Dajana Švraka Milutinović