Kremasti namaz sa feta sirom i dodatkom magičnog bilja nane – zvuči kao odlična simbioza ukusa. Zamislite sledeće: kremasta mešavina koja spaja bogate, kisele note koje poseduje feta sir sa osvežavajućim dodirom sveže nane, po nama nema boljeg načina da isprobate novi i brži recept.
Namažite kremasti namaz obilno na komad toplog bageta ili poslužite kao dodatak jelu na večeri. Ova kombinacija fete i nane nije samo dobar spoj nego definitivno i na neki način revolucija ukusa koja podiže vaše kulinarsko iskustvo na novi nivo. Bilo da ugađate novim gostima ili ili želite da se počastite samostalnim gastronomskim užitkom, ova kombinacija će vam dozvoliti gastro zadovoljstvo. Zato, pripremite ovaj recept i uživajte u nešto drugačijem doživljaju feta sira.
Sastojci:
50g pistaća
200g feta sir
5 stabljiki mente
1 kašika limunovog soka
1 kašika maslinovog ulja
2 kašike jogurta
1 čen belog luka
Priprema:
Stavite pistaće u blender i blendajte dugo dok se ne pretvore u krem. Dodajte fetu, listove mente i ostale sastojke. Mešajte ručno ili u blenderu dok ne dobijete kremastu konzistenciju. Po potrebi dodajte malo jogurta. Dodajte malo maslinovog ulja u krem i mlevenih pistaća za kranči osećaj. Krem poslužite kao predjelo, a odlično ide i sa grilovanim povrćem na vrhu. Prijatno!
Foto: Instagarm // @freethepickle_