Ako ste ljubitelji kroasana sa bademima, isprobajte ga u formi hrskavog tost hleba
Ako ste ljubitelji kroasana sa bademima, isprobajte ga u formi hrskavog tost hleba

Ako ste ljubitelji kroasana sa bademima, isprobajte ga u formi hrskavog tost hleba

Nedavno smo isprobali recept za pizza tost koji je proslavila Hailey Bieber, a ovaj put tost hleb koristimo u pripremi nešto drugačijeg doručka. U pitanju je hrskavi tost hleb sa bademima koji će vam se definitivno svideti ukoliko volite i često jedete kroasan sa bademima. Već nakon prvog pogleda na njegove sastojke, sigurni smo da ćete još danas ovaj lagani i slatki doručak dodati u knjigu omiljenih recepata – a dobra vest je da vam je za njegovu pripremu potrebno samo pola sata, a možda čak i manje.

Kroasan sa bademima u formi tost hleba kao predlog za doručak

Nalik na spoj citrusnog voća i tost hleba ili tost sa kravljim sirom i jagodama, glavna prednosti ovog jednostavnog doručka koji smo pronašli na Instagram profilu @chefguntas su, pre svega, odličan ukus i maksimalna hrskavost. Takođe, on predstavlja i brunch opciju uz koju možete da konzumirate i, na primer, različite vrste voća – a naš predlog su banane. Stoga, ako ne želite da odvojite previše za pripremu ukusnog obroka – kroasan sa bademima u formi tost hleba je idealna opcija. U nastavku donosimo potrebne sastojke i proces pripreme.

Sastojci


  • tri supene kašike putera
  • 25g šećera u prahu
  • jaje
  • kafena kašika ekstrakta vanile
  • 50g bademovog brašna
  • so
  • listići badema

Priprema


U činiju stavite tri supene kašike putera i 25g šećera u prahu, a potom ih pažljivo sjedinite žicom za mešanje. Nakon toga, dodajte jaje i ekstrakt vanile, a zatim sve sastojke ponovo sjedinite žicom za mešanje. Naposletku, u smesu dodajte bademovo brašno i prstohvat soli, te formirajte testo. Na pleh stavite papir za pečenje, a na njega nekoliko kriški tost hleba. Središnji deo blago utisnite kašikom i na njega stavite malu količinu testa. Na kraju, na vrh stavite listiće badema. Tost hleb pecite oko 12 minuta u rerni koju ste prethodno zagrejali na 180 stepeni. Naposletku, na vrh možete da pospete još malo šećera u prahu.

Foto: Instagram (@chefguntas)

Učitati još
Zatvori