Kroasan sendviči su najbolji sendviči i tu smo se jednoglasno složili. Sada na gastro scenu stupa novi trend, viralni dabome – kroasan sendvič. Način pripreme nam je dovoljan da možemo naslutiti da je u pitanju obsessive doručak. Verujemo da Francuzi ne bi bili oduševljeni upotrebom kroasana u ove svrhe, ali ipak, ne možemo a da se ne složimo da recept deluje zaista primamljivo. Naročito ukoliko su vam ostali kroasani od juče (ako ikome ostanu kroasani od juče) koji više nisu tako sveži, mekani i puterasti kao tog dana kada su napravljeni. Iako možete praviti sopstvenu verziju hrskavog kroasan sendviča sa odabirom namirnica po svom ukusu, nama je pažnju privukao ovaj u kombinaciji sa mortadelom, buratom, rukolom i pistaćima.
Sastojci:
- Kroasan/i
- Mortadela
- Burata
- Pistaći
- So
- Biber
- Puter
- Javorov sirup
- Balzamiko sirup
Priprema:
Oklagijom najpre pređite preko kroasana nekoliko puta dok se ne kroasan u potpunosti ne spljošti. Zatim stavite tiganj na ringlu, sačekajte da se ugreje, premažite tiganj kockom putera i stavite kroasan da se peče. Najpre sa jedne, a potom i sa druge stranu sve dok ne dobijete lepu hrskavu koricu. Po želji kroasan sa obe strane možete da prelijte i sa malo javorovog sirupa kako biste dobili što hrskavije zapečen kroasan.
Kada je kroasan dobio lepu i hrskavu koricu, stavite najpre buratu, potom mortadelu. Zatim, po želji balzamiko sirup, rukolu, sitno seckane pistaće i so i biber. Kombinaciju sastojaka možete sami birati, umesto mortadele možete koristiti i pršutu – izbor je na vama. Zatim presecite sve na pola i spojite polovine tako da dobijete sendvič.
At voila. Prijatno!
Foto: Instagram thenaughtyfork