Topli kroasani idealni su u svako doba dana, a ovaj put ih pripremamo od pirinčanog papira
Topli kroasani idealni su u svako doba dana, a ovaj put ih pripremamo od pirinčanog papira

Topli kroasani idealni su u svako doba dana, a ovaj put ih pripremamo od pirinčanog papira

Pirinčani papir se uglavnom kupuje sa namerom da se naprave ukusne prolećne rolnice. Međutim, u beauty krugovima, ova zanimljiva namirnica predstavlja sinonim za jednostavan način da kožu učinite glatkom. Stoga se od pirinčanog papira može napraviti i maska za lice – a upravo je ona postala viralna na društvenim mrežama pre samo nekoliko meseci. Ipak, sada ponovo u [ gastro ] fokus stavljamo ove zanimljive i jestive papiriće, a na to su nas podstakli hrskavi kroasani od pirinčanog papira.

Kroasani od pirinčanog papira: Recept za viralna peciva

Pirinčani papir smo već iskoristili u pripremi mocarela rolnica, a ovaj put oni su glavna zvezda viralnih kroasana. Pojedinci koji su ih isprobali tvrde da kroasani od pirinčanog papira mogu da imaju bolji ukus od klasičnih, a za njihovu pripremu potrebno vam je samo nekoliko ključnih sastojaka. Nakon što ste usavršili načina na koji se pirinčani papir savija, sve što vam preostaje jeste da se odlučite da li želite da isprobate slatku ili slanu verziju ovog recepta. Ipak, mi predlažemo da isprobate obe varijante, te u skladu sa tim pripremite dva različita punjenja.

Sastojci


  • 16 listova pirinčanog papira
  • 120ml mleka
  • dva jajeta
  • kafena kašika praška za pecivo

Priprema


U činiji sjedinite mleko, jaja i kafenu kašiku praška za pecivo. Nakon toga, listove pirinčanog papira umočite u pripremljenu smesu, te ih posložite tako da dva papira budu jedan na drugom. Na taj način, dobićete osam kroasana. Pirinčani papir izrežite na tri dela, a potom na njega stavite punjenje po želji. Po ugledu na @itsmarianova, to može da bude mešavina od spanaća i sira, ali isto tako i sastojci koji će rezultirati slatkom verzijom kroasana. Nakon što ste pirinčani papir umotali u oblik koji podseća na klasične kroasane, pecite ih oko 30 minuta u rerni koju ste zagrejali na 180 stepeni. Naposletku, kroasane poslužite dok su topli – a upravo takvi su idealan jesenji snack.

Učitati još
Zatvori