Hypebeast recept za krofne
Hypebeast recept za krofne

Hypebeast recept za krofne

Hypebeast sreda je dan kada na Journal menu postavljamo hranu koja nas osvaja ne samo neodoljivim ukusom već i neobičnom dekoracijom. Naše poslastice u okviru hypebeast srede donose posebnu notu kreativnosti u kojoj mogu uživati kako pobornici hypebeast kulture tako i gastro zaljubljenici. Nakon hypebeast američkih palačinki i bakinog kolača slatki zalogaj pronalazimo u ništa manje poznatoj poslastici – krofnama. Naravno, u upgrade varijanti! U nastavku donosimo spisak namirnica i način kako možete napraviti ove ukusne krofne.

How to: Hypebeast recept za krofne


Sastojci

  • 2.5 dl mleka
  • 40g kvasca
  • 500 gr brašna
  • 2 supene kašike šećera
  • pola kašičice soli
  • kora jednog limuna
  • 2 jaja

Glazura

  • 150 gr šećera u prahu
  • 5 supenih kašika malina
krofne
@camillemartinot
Pexels/ Thgusstavo Santana

Priprema

U mlakom mleku najpre rastopite kvasac. Dodajte 2 kašike šećera i sačekajte da kvasac nadođe. U činiju za mešanje dodajte brašno, jaja, so, narendanu koru limuna i zamesite sa prethodno dobijenom smesom od kvasca i mleka. Zamešeno testo ostavite da odstoji 30 minuta. Nakon toga, testo premesite, razvucite i modlom formirajte krofne. Ostavite ih da odstoje još 15 minuta. U vrelom zagrejanom ulju pržite krofne dok ne porumene. Ostavite ih da se prohlade, a za to vreme pripremite glazuru. Glazura se priprema na vrlo jednostavan način. Potrebno je da u blender dodate šećer u prahu i maline. Izmiksajte ih dok sve ne postane homogena smesa. Glazuru potom nanesite na krofne i dekorišite. Pre konzumacije sačekajte da se glazura prosuši. Vaše krofne su spremne! Enjoy!

Foto: Instagram @camillemartinot/ Pexels Thgusstavo Santana

Učitati još
Zatvori