Hypebeast sreda je dan kada na Journal menu postavljamo hranu koja nas osvaja ne samo neodoljivim ukusom već i neobičnom dekoracijom. Naše poslastice u okviru hypebeast srede donose posebnu notu kreativnosti u kojoj mogu uživati kako pobornici hypebeast kulture tako i gastro zaljubljenici. Nakon hypebeast američkih palačinki i bakinog kolača slatki zalogaj pronalazimo u ništa manje poznatoj poslastici – krofnama. Naravno, u upgrade varijanti! U nastavku donosimo spisak namirnica i način kako možete napraviti ove ukusne krofne.
How to: Hypebeast recept za krofne
Sastojci
- 2.5 dl mleka
- 40g kvasca
- 500 gr brašna
- 2 supene kašike šećera
- pola kašičice soli
- kora jednog limuna
- 2 jaja
Glazura
- 150 gr šećera u prahu
- 5 supenih kašika malina
Priprema
U mlakom mleku najpre rastopite kvasac. Dodajte 2 kašike šećera i sačekajte da kvasac nadođe. U činiju za mešanje dodajte brašno, jaja, so, narendanu koru limuna i zamesite sa prethodno dobijenom smesom od kvasca i mleka. Zamešeno testo ostavite da odstoji 30 minuta. Nakon toga, testo premesite, razvucite i modlom formirajte krofne. Ostavite ih da odstoje još 15 minuta. U vrelom zagrejanom ulju pržite krofne dok ne porumene. Ostavite ih da se prohlade, a za to vreme pripremite glazuru. Glazura se priprema na vrlo jednostavan način. Potrebno je da u blender dodate šećer u prahu i maline. Izmiksajte ih dok sve ne postane homogena smesa. Glazuru potom nanesite na krofne i dekorišite. Pre konzumacije sačekajte da se glazura prosuši. Vaše krofne su spremne! Enjoy!
Foto: Instagram @camillemartinot/ Pexels Thgusstavo Santana