Tokom jeseni volimo da pravimo jela koja kao glavni sastojak imaju – bundevu. Pogodna za puno različitih jela, kako slanih tako i slatkih. Danas vam donosimo recept za preukusne krofne sa bundevom koje su mogu jesti kao kao dezert, doručak ili snack.
Recept za krofne sa bundevom
Sastojci:
- 220 g brašna
- 2 kašičice praška za pecivo
- prstohvat soli
- 2 kašičice začina za medenjake
- 120 ml ulja
- 150 g šećera
- 2 jaja
- 230 g pirea od bundeve
- 80 ml mlijeka
- 1 kašičica arome od vanile
Priprema:
- Posebno pomešajte suve i vlažne sastojke pa ih sjedinite miskerom
- Napunite kalupe za krofne smesom i pecite na 180 stepeni 10-12 minuta.
- Pustite da se malo ohlade pre vađenja iz kalupa.
- Po želji prelijte glazurom ili ih uvaljajte u šećer i cimet.
-saveti-
- Pire od bundeve dobijete tako što bundevu ogulite, očistite i skuvate ili ispečete u rerni 20-ak minuta na 180 stepeni pa ih mikserom smutite dok ne dobiju kremastu teksturu
- Možete koristiti suncokretovo ili kokosovo ulje
- Meko možete zameniti jogurtom ili kefirom.
- Za glazuru možete koristiti otopljenu belu ili mlečnu čokoladu, ili napravite šećernu glazuru (150 g šećera skuvajte sa 60 ml mleka i 20 g maslaca pa umešajte još 150 g šećera u prahu).
- Ako nemate kalup za krofne, ovaj recept možete napraviti i kao muffine (u kalupu za iste), ili kao biskvite za tortu koju onda prelijete čokoladnom glazurom.
Recept nam donosi Bruna Vučak sa bloga YumYum Paradise. Još odličnih recepata pronađite na njenom Instagram profilu.
Foto: Bruna Vučak
Recept je preuzet sa sajta Journal.hr