Kruške su jedna od onih jesenjih namirnica koje svi volimo. Možda čak i više nego bundeve. Ova niskokalorična slatka voćka je veoma ukusna. Od krušaka mogu da prave razni slatkiši, kompoti, salate, brusketi, pa čak i savršen sezonski koktel. Recepti sa kruškama su odlično rešenje za kišne jesenje večeri. Kako biste upotpunili cozy atmosferu, pripremili smo – baked maple pecan pears.
Od svih jesenjih voćki, najčešći izbor gastro entuzijasta koji vole da eksperimetišu sa receptima, jesu jabuke. A mi smo odlučili da napravimo revoluciju. Smatramo da i kruške zaslužuju podjednaku pažnju tokom jeseni. Ako želite da učestvujete u našem aktivističkom poduhvatu borbe za prava krušaka, nastavite sa čitanjem.
Sastojci
- 2 kruške
- ½ šolje ovsenih pahuljica
- ⅓ šolje javorovog sirupa
- ½ šolje iseckanih pekan oraha
- 1 kašičica vanila ekstrakta
- ½ kašičice cimeta
- ¼ kašičice muškatnog oraščića
- So
@shortgirltallorder Anddd they’re vegan, gluten-free, oil-free, & refined sugar-free for a healthier dessert recipe! . #bakedpears #peardessert #stuffedpear #vegandessert #glutenfreedessert
♬ Mother - Meghan Trainor
Priprema
Upalite rernu da se greje na 175°C dok pripremite sve sastojke.
Kruške isecite na pola. Kašičicom pažljivo izdubite sredinu kako biste mogli da ih napunite filom. Oble strane svake polovine isecite nožem, kako biste mogli da ih ravno položite u pleh. Pazite da ne isečete preveliki komad, kako vam ne bi bile bušne.
Zatim, uzmite jednu činiju srednje veličine i pomešajte ovsene pahuljice, javorov sirup, seckane orahe, ekstrakt vanile, cimet, muškatni oraščić i dodajte prstohvat soli. U činiji ste dobili fil kojim punite kruške. Uuzmite pleh ili vatrostalnu posudu za pečenje, podmažite je ili obložite papirom za pečenje i rasporedite kruške. Pecite u rerni oko 40 minuta, ili dok ne primetite da je fil postao hrskav.
Kada se kruške ispeku, izvadite ih iz rerne i pustite da se ohlade. Po želji, preko krušaka možete dodati šlag, ili kuglu sladoleda od vanile.
Tips
- Koristite šolju od 250ml.
- Možete koristiti i obične orahe, ili lešnike.
- Javorov sirup možete zameniti medom.
- Savetujemo da birate kruške tvrde teksture kako vam se ne bi raspale u rerni.
Foto: TikTok shortgirltallorder
Pexels