Donosimo recept za kuglice od pistaća koje uključuju tri sastojka – a nestaju sa trpeze za isto toliko minuta
Donosimo recept za kuglice od pistaća koje uključuju tri sastojka – a nestaju sa trpeze za isto toliko minuta

Donosimo recept za kuglice od pistaća koje uključuju tri sastojka – a nestaju sa trpeze za isto toliko minuta

Čini se da su pistaći u poslednje vreme svuda oko nas. Bilo da su u pitanju ukusni deserti ili sosevi, činjenica je da oni mogu da se iskoriste u pripremi različitih jela. No, ovaj put se zadržavamo na tematici poslastica – i to zbog jednostavnog recepta koji nam je privukao pažnju na prvi pogled. Kuglice od pistaća – kao i one od kokosa, badema ili čokolade – možete da napravite u bilo koje doba dana, a one najbolji ukus imaju kada su ohlađene. Pored toga, njihova glavna prednost je to što se u pripremi koriste samo tri ključna sastojka. U nastavku donosimo sve o tome.

Kuglice od pistaća: Recept u kom se koriste tri ključna sastojka

Recept za ovu quick & easy poslasticu pronašli smo na Instagram profilu @muffinmunchies_ koji je naše go-to mesto na internetu kada su u pitanju ukusni recepti. Pre svega, oni koji su slatki – a to su različiti kolači, torte i keksići. Ipak, kada su u pitanju kuglice od pistaća, one spadaju u kategoriju mini poslastica koje mogu da nestanu u jednom zalogaju, a koje su idealne za različite prilike. Od različitih proslava pa sve do druženja sa prijateljima, možete da budete sigurni da će – uprkos svojoj jednostavnosti – one postati glavne zvezde svake trpeze. Stoga donosimo sastojke koji su vam potrebni u pripremi, kao i sve korake na koje bi trebalo da obratite pažnju.

Sastojci

  • 250g maskarpone sira
  • 160g piškota
  • dve ili tri kašike namaza od pistaća

Priprema

Sjedinite maskarpone sir, piškote i namaz od pistaća. Ukoliko namaz nije dovoljno sladak, dodajte malu količinu šećera u prahu. Nakon toga, uzmite malo smese i izravnajte je na dlanu kako bi u nju stavili pola kafene kašike namaza od pistaća. Potom je zatvorite i napravite kuglicu. Takođe, ako je smesa previše mekana, u nju dodajte još malo mlevenih pistaća ili piškota. Naposletku, kuglice uvaljajte u mlevene pistaće i ohladite ih oko pola sata. Od navedene količine sastojaka trebalo bi da napravite deset većih kuglica.

Foto: Instagram (@lavishenka, @muffinmunchies_) / Pexels

Učitati još
Zatvori