Proleće i leto su vreme kada konzumiramo najviše voća i povrća. Upravo zbog toga, trudimo se da iskoristimo potencijal perioda pred nama, posebno leta koje samo što nije i zvanično počelo, te svoju trpezu obogatimo specijalitetima koji će nam uneti nešto drugačiji duh.
Ovog puta, originalni italijanski tiramisu, dobio je osveženje. Reč je o opciji koja se priprema sa limunom. Kako verujemo da ukus ne možete da zamislite, preporučujemo vam da obavezno isprobate i osetite neverovatne čari ovog kolača. Za pripremu vam nije potrebno mnogo ni vremena, ali ni sastojaka. Kako vas ne bismo više držali u neizvesnosti, prelazimo na pripremu recepta.
Sastojci za tiramisu:
Priprema:
Napravite sirup kojim ćete premaziti piškote:
U manji lonac stavite 2-3 kašičice šećera, 2 vanilin šećera, oko 2-2,5 deci vode, aromu limuna i sok od limuna. Mešajte sirup i kuvajte ga na laganijoj vatri 10-ak minuta. Nakon toga ga ostavite da se prohladi.
Umutite sir sa šećerom, vanilin šećerom i narendanom koricom jednog limuna Umutite slatku pavlaku u čvrsti sneg, a pred kraj dodajte 2 vanilin šećera i prema želji kremfix. Oprezno kašičicom spojite slatku pavlaku sa kremom od sira.
U pripremljenu posudu složite prvi red piškota i premažite ih ohlađenim sirupom. Natopite ih – ni premalo, ni previše. Kremu prema želji stavite u špric ili je kašikom rasporedite po namočenim piškotima. Rasporedite drugi red piškota, ponovo ih premažite sirupom i rasporedite kremu. Po vrhu kolača narendajte koricu limuna. Ohladite tiramisu u frižideru barem 2 sata.