Lazanja od tikvica sa punjenjem od spanaća i sira
Lazanja od tikvica sa punjenjem od spanaća i sira

Lazanja od tikvica sa punjenjem
od spanaća i sira

Nikada nismo bili veliki ljubitelji lazanje, ali to se sada može promeniti – kada smo saznali da se one mogu praviti i od tikvica. Kao što već znate, ova namirnica jedna je od naših omiljenih za laganje, ukusan letnji specijalitet. Uz dodatak spanaća i sira, zvuči kao idealan spoj koji želimo da probamo već danas. Ukoliko ste na vegetarijanskoj ishrani, ovo je odličan način da eksperimentišete sa tradicionalnim receptima.

Sastojci

  • 4-5 tikvice
  • 500 grama svežih listova spanaća
  • 250 grama ricotta sira
  • 2 kašike parmezana
  • dimljeni kačkavalj
  • beli luk
  • maslinovo ulje
  • so
  • biber

Priprema

Na tiganju zagrejte malo ulja i belog luka, pa dodajte spanaća. Posolite i pobiberite po želji, pa dinstajte dok listovi ne omeknu. Sklonite sa vatre, pa u činiji pomešajte spanać, ricotta sir i dve kašike parmezana. Dobro promešajte tako da se svi sastojci sjedine i dobijete kremastu teksturu. Nožem za ljuštenje, napravite tanke listiće tikvica, sečući ih po dužini. U posudi za pečenje obloženoj papirom poređajte jedan sloj listića tikvica, pa premažite sloj smese od spanaća i sira. Postupak ponovite dva do tri puta, tako da vam na vrhu budu listići tikvica. Preko narendajte dimljenog kačkavalja, pa pecite u rerni prethodno zagrejanoj na 180 stepeni, oko 20 minuta, ili dok tikvice ne dobiju lepu, zlatnu boju.

 

 

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori