Da li ste čuli za lazanje pastu?
Da li ste čuli za lazanje pastu?

Da li ste čuli za lazanje pastu?

Spremite se za spasagnu jer je lazanje pasta ultimativni recept koji spaja omiljena italijanska jela.

Attenzione – u nastavku teksta pronađite spisak namirnica i način pripreme lazanje paste.

How to: Lazanje pasta

Sastojci

  • pakovanje špageta
  • dva jaja
  • parmezan
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 1 crni luk
  • 3 čena belog luka
  • 500gr mlevene junetine
  • 2 kašike duplo koncentrovanog paradajza u tubi
  • 1 konzerva pasiranog paradajza
  • 1/4 kašičice origana
  • 200gr rikota sira
  • 250gr mocarele
  • 2 kašičice peršuna

Priprema

U posudu sipajte vode, posolite i ostavite da proključa. Zatim dodajte špagete i kuvajte oko osam minuta. Iscedite vodu, a zatim vratite špagete u šerpu. Dodajte jedno jaje i parmezan i promešajte da se sjedini. U međuvremenu, napravite sos. U velikom loncu na srednjoj vatri zagrejte maslinovo ulje. Dodajte luk i kuvajte oko pet minuta, a zatim dodajte i beli luk, pa sve to kuvajte dok ne zamiriše – oko 30 sekundi. Ubacite mlevenu junetinu, a zatim kuvajte dok meso više ne bude ružičasto – oko šest minuta. Iscedite mast, a potom vratite lonac na srednju vatru i sipajte duplo koncentrovani paradajz u tubi. Kuvajte do jednog minuta, a zatim dodajte pasirani paradajz i origano. Kuvajte još jedan minut, a zatim dodajte još malo pasiranog paradajza i origano. Začinite solju i biberom i dinstajte 10 minuta. Zagrejte rernu na 350 steleni.

Stigli smo do trećeg koraka – u srednjoj posudi izmešajte rikota sir i preostalo jaje. Promešajte da se sjedini. Na samo kraju, u veliku posudu za pečenje stavite tanak sloj sosa na dno posude. Na vrh stavite pola pakovanja špageta, prelijte otprilike polovinom preostalog sosa, polovinom mešavine rikota sir i polovinom mocarele. Ponovite još jednom. Pecite dok se sir ne rastopi i lazanje zagreju – između 20 i 30 minuta. Ukrasiti peršunom.

Foto: Instagram

Video: Tik Tok

Učitati još
Zatvori