Lemon Pasta je najnoviji viralan trend, a priprema ne može biti jednostavnija 
Lemon Pasta je najnoviji viralan trend, a priprema ne može biti jednostavnija 

Lemon Pasta je najnoviji viralan trend, a priprema ne može biti jednostavnija 

Testenina s limunom svakako nije novi izum, već osvežavajuće, aromatično italijansko jelo u svetu poznato i kao „Pasta al Limone“. Limunov sok i limunova korica ključni su sastojci ovog jela; uz al dente testeninu po sopstvenom odabiru, potrebno je napraviti umak od parmezana, limuna i začina. Jelo je jako jednostavno i brzo gotovo, a to je zasigurno i jedan od razloga zašto je ovog leta postao viralan hit na svim društvenim mrežama.

TikTok, kao društvena mreža koja nameće trendove u raznim područijama, od mode i lepote, pa sve do hrane, naprosto je zaluđena Lemon Pastom. Milioni korisnika već su pregledali brojne videe s pripremom i receptom za ovo jelo. Ključ je da ne preterate sa sastojcima i jakim začinima kako ne biste „ugušili“ svežinu i ukus limuna, pa je tako preporuka koristiti samo osnovno; so, biber, beli luk i parmezan. Za pripremu će vam trebati tek 15-ak minuta, a spoj citrusnih nota, slanog parmezana, kremastog umaka i testenine oduševiće svakoga – u nastavku donosimo recept.

Recept za testeninu s limunom

Sastojci:

  • 340 g testenine
  • 1 veliki limun, sok i korica
  • 3 kašike maslinovog ulja
  • 30 g parmezana
  • 2 čena belog luka, sitno naseckanog
  • so i biber
  • opcionalno: svež peršun, maslac

Priprema:

  • Skuvajte testeninu al dente, procedite i ostavite ½ šoljice vode od testenine za umak.
  • Na zagrejano ulje u tiganj dodajte sitno naseckan beli luk, limunovu koricu i limunov sok.
  • Dodajte parmezan i vodu u kojoj se kuvala teestenina. Dodajte so i biber.
    Promešajte tako da se sve sjedini i pustite da zakuva. Ubacite testeninu i dobro promešajte.
  • Poslužite uz parmezan, pa po želji dodajte malo maslaca i svež peršun. Ako dodajete maslac, mešajte dok se sasvim ne otopi i ne sjedini s umakom.
Lemon Pasta

Foto: Pexels, Unsplash, Instagram

Tekst preuzet sa Journal.hr 

Učitati još
Zatvori