Napravite limunadu sa sirupom od đumbira i burbonom
Napravite limunadu sa sirupom od đumbira i burbonom

Napravite limunadu sa sirupom od
đumbira i burbonom

Kada dođe leto, osim danima kada nismo na odmoru, velika većina nas samo želi da se to dogodi jer je, život u gradu leti, nešto što se vrlo teško podnosi. U to ime pribegavamo različitim naičinima da se osvežimo kao što je to recimo, dobra i hladna limunada. I sami smo pomislili, zašto limunada ne bi bila začinjena još nečim, da bi time postala naš prvi izbor ovog leta. Tako smo i došli do recepta sa sirupom od đumbira i burbona.

Zdravo, hladno, ukusno. To su sve stvari koje opisuju naš današnji recept. Verujemo da ćete, ukoliko odlučite da ga pripremite, osetiti sve njegove čari. Zato, trkom prelazimo na recept za limunadu sa sirupom od đubira. Gorko i slatko, je sve što vam treba.

Sastojci:

1 šolja sveže ceđenog soka od limuna (5-8 limuna, u zavisnosti od toga koliko su sočni)
1 šolja jednostavnog sirupa od đumbira (recept ispod)
2 šolje vode
Burbon (opciono)
Svež ruzmarin, za ukras

Sastojci za sirup od đumbira:

1 šolja šećera
1 šolja vode
¼ šolje đumbira, isečenog na kolutove

Priprema:

Da biste napravili jednostavan sirup, 1 šolju šećera, 1 šolju vode i kriške đumbira prokuvajte u srednjem loncu. Kuvajte 2 minuta, a zatim sklonite sa vatre. Ostavite da odstoji 30 minuta, a zatim procedite dodatno kriške đumbira.

U velikoj posudi pomešajte jednostavan sirup, 2 šolje vode i svež limunov sok. Dodajte burbon, ako koristite. Sipajte u čaše preko leda i ukrasite grančicom svežeg ruzmarina.

Foto: Instagram; Pexels

Učitati još
Zatvori