Eat like а champion: Pronašli smo recept za viralne mafine iz Olimpijskog sela
Eat like а champion: Pronašli smo recept za viralne mafine iz Olimpijskog sela

Eat like а champion: Pronašli smo recept za
viralne mafine iz Olimpijskog sela

Olimpijske igre su se zvanično završile, a zvezda ceremonije zatvaranja bio je Tom Cruise koji je na motoru, pa u avionu poneo olimpijsku zastavu u Los Anđeles, ali euforija istih se i dalje oseća u etru. Srbija postigla je neverovatne uspehe u Parizu, te sa pet osvojenih olimpijskih oličja ne možemo biti ponosniji. Prvo zlato osigurali su Zorana Arunović i Damir Mikec, zatim Novak Đoković, bronza je otišla u ruke košarkaške reprezentacije, srebro kod Aleksandre Perišić i još jedno zlato za kraj kod naših takozvanih delfina.

Međutim, danas ne govorimo o medaljama ili sportskom uspehu, već o gastro dragulju iz Olimpijskog sela.

Donosimo vam recept za viralne mafine iz Olimpijskog sela, koji su toliko čokoladni da će vam samo jedan od ovih slatkiša biti potreban da se zasladite. I verujte nam na reč, ne radi se o proteinskim ili voćnim mafinima, već o onima koju su puni čokolade.

Sastojci

  • 150g brašna
  • 50g kakao praha
  • supena kašika praška za pecivo
  • pola supene kašike sode bikarbone
  • pola supene kašike soli
  • 200g crnog šećera
  • 2 jaja
  • čaša mleka
  • supena kašika sirćeta
  • supena kašika ekstrakta od vanile
  • 100g istopljene crne čokolade
  • pakovanje čokoladnih mrvica
  • pola šolje pavlake za kuvanje
  • maslinovo/suncokretovo ulje

Priprema

Prvi korak definitivno bio bi sjedinjavanje svih praškastih proizvoda, te je potrebno da u veliku činiju dodate brašno, prašak za kuvanje, kakao, so, sodu bikarbonu i crni šećer. Zatim, pomenutu smesu precizno mešamo te joj nešto kasnije dodajemo ulje, mleko, sirće, jaja i vanilin ekstrakt. Potrebno je lagano mešati i u pomenutu smesu dodati istopljeni crnu čokoladu, koja će ovim mafinima dati neodoljiv ukus. Nakon mešanja, potrebno je ostaviti smesu da odstoji dvadesetak minuta.

Sada, na scenu nastupa pleh za mafine. U isti potrebno js staviti papirne kalupe po želji i smesu lagano sipati u njih. Rernu je pogrebno zagrejati na 200 stepeni. Bitno je da ne prepunite same kalupe, kako se smesa nakon pečenja istih i izdizanja testa ne bi razlila.Pre nego mafine ubacimo u rernu, dodajemo im čokoladne mrvice.

Mafine je potrebno peći dvesesetak minuta na 150 stepeni. Kada izvadite mafine iz rerne, dozvolite im da se ohlade na pet minuta, i u njihov centar stavite čačkalicu kako biste kasnije u iste uspeli da dodate čokoladni nadev.

Za pomenuti nadev biće vam potrebna pavlaka za kuvanje i crna čokolada. U šerpicu potrebno je zagrejati pavlaku za kuvanje i nakon par minuta dodati mrvice crne čokolade. Smesu mešati dok se ne sjedini.

Kada se mafini ohlade, u njihov centar dodajemo pomenuti nadev koji će ih učiniti još slađim.

Mafini iz Olimpijskog sela opravdano su dobili viralni epitet, te ne sumnjamo da će baš ova poslastica ubrzo postati jedna od vaših omiljenih.

Prijatno!

Učitati još
Zatvori