Recept koji bi trebalo da sačuvate za naredno okupljanje sa prijateljima
Recept koji bi trebalo da sačuvate za naredno okupljanje sa prijateljima

Recept koji bi trebalo da sačuvate za
naredno okupljanje sa prijateljima

Nedavno smo se osvrnuli na činjenicu da kombinacija putera i hleba nosi timeless titulu. U pitanju je klasik koji tipično konzumiramo u ranim jutarnjim časovima, odnosno za doručak. Međutim, činjenica je da hleb i puter možemo da jedemo i bilo kad u toku dana, a kroz ova dva sastojka oličena je jednostavnost življenja. Ipak, kada je reč o puteru, njega je danas moguće pronaći u različitim oblicima i sa različitim dodacima. Jedna od najpopularnijih varijacija je maslac sa belim lukom ili garlic butter. Njega možete da napravite i u kućnim uslovima, a sve što je potrebno jeste da – pored maslaca i luka – u pripremi iskoristite i nekoliko tajnih začina.

How to: Maslac sa belim lukom

Quick & easy recept za maslac sa belim lukom pronašli smo na Instagram profilu @making.taste, a pažnju nam je – pre svega – privukla njegova jednostavnost. Kremast i bogatog ukusa, maslac koji je obogaćen čenom belog luka odlično se kombinuje sa svim vrstama hleba – od klasičnog tosta pa sve do lepinjica i bageta. Ipak, pojedini biraju da ga koriste i kao prilog, te se ovaj maslac neretko na tanjiru može pronaći i kao sos za umakanje.

U zavisnosti od upotrebljene količine glavnih sastojaka, ukus ovog maslaca može da bude jači ili slabiji. Stoga predlažemo da ga prilagodite svojim preferencijama, a on će lako postati vaš zaštitni znak koji će vrlo brzo nestati sa stola. U nastavku donosimo sastojke, kao i korake u pripremi.

Sastojci

  • neslani maslac
  • čen belog luka
  • ruzmarin
  • majčina dušica
  • so

Priprema

Izrendajte čen belog luka, te ga dodajte u činiju u koju ste prethodno stavili neslani maslac. Njegova temperatura trebalo bi da bude jednaka sobnoj kako biste kasnije mogli lako da ga sjedinite sa ostalim sastojcima. Potom u činiju dodajte i željenu količinu ruzmarina i majčine dušice – začina koje ste prethodno sitno iseckali. Naposletku, dodajte i so. Sve sastojke sjedinite koristeći viljušku, a nakon što ste izgnječili maslac trebalo bi da dobijete ujednačenu i glatku teksturu putera, odnosno maslaca.

Nakon toga, sve što je potrebno jeste da maslac pažljivo oblikujete, te ga odložite na papir za pečenje. Oblikovani puter sa belim lukom upakujte u papir za pečenje, a zatim ga odložite u frižider. Preporuka je da puter ne držite u frižideru duže od nedelju dana.

Učitati još
Zatvori