Matcha je aktuelnija nego ikada, a evo kako je priprema Emma Chamberlain
Matcha je aktuelnija nego ikada, a evo kako je priprema Emma Chamberlain

Matcha je aktuelnija nego ikada, a evo kako
je priprema Emma Chamberlain

Čini se da se u poslednjih nekoliko meseci matcha [ ponovo ] nalazi među najčešćim opcijama kada su u pitanju hladna, ali i topla pića za koja se opredeljujemo. Iako je ona u osnovi prah, odnosno vrsta zelenog čaja, mnogi je – sada već tradicionalno – asociraju sa kafom. Međutim, matcha prah može da se iskoristi u pripremi drugih poslastica, a jedno od potencijalnih rešenja ponudila je i Emma Chamberlain. Iako prvenstveno poznata po brendu Chamberlain Coffee, Emma se ovaj put poigrala sa matcha prahom, i to u saradnji sa lancem Erewhon. Naposletku, ona je kreirala Matcha Swirl jedinstvenog ukusa – a imamo i recept za njega.

Matcha [ with a twist ] by Emma Chamberlain

Emma Chamberlain jedna je od mnogih ličnosti koje su odlučile da, zbog ljubavi prema gastronomiji, kreiraju lični brend koji će nositi njihov pečat. Tako je brend Chamberlain Coffee nastao 2020. godine, a u njegovoj ponudi nalaze se različite vrste kafe, ali i čajeva. Pored toga, Emma neretko sa fanovima – ali i svim ljubiteljima ovih napitaka – deli svoje male [ gastro ] tajne. Ovaj put, u fokusu se našla matcha, odnosno poslastica kojoj je ona dala naziv Matcha Swirl.

Erewhon je uveliko poznat kao brend koji sarađuje sa različitim poznatim ličnostima. Dajući im mogućnost da kreiraju sopstvene napitke sa omiljenim sastojcima, može se reći da je on u poslednje vreme postao opsesija čitavog Los Anđelesa. Stoga se spisku ličnosti među kojima se već nalaze Sabrina Carpenter, Kendall Jenner i Sofia Richie Grainge sada pridružila i Emma Chamberlain. Međutim, ona je koristila sasvim drugačije sastojke koji su rezultirali receptom koji već danas dodajemo na must-try listu. U nastavku donosimo neophodne sastojke, kao i proces pripreme.

Sastojci


  • kikiriki puter
  • dve i po kafene kašike granole
  • organska matcha
  • sladoled od kokosa

Priprema


Iako je Emma Chamberlain ovu poslasticu napravila upotrebom različitih aparata, nju je moguće prilagoditi kućnim uslovima. Stoga je neophodno da sastojke dozirate po želji, te da ih u šolju, odnosno čašu po izboru stavljate u slojevima. Dakle, prvo ide red kikiriki putera, pa granole, potom matche i – naposletku – sladoleda od kokosa. Ona je celokupan postupak još jednom ponovila, te predlažemo da to učinite i vi.

Učitati još
Zatvori