Gastronomija trenduje na društvenim mrežama još od pandemije korona virusa, kada smo u lockdownu popularizovali sadržaj koji obuhvata pripremanje jela.
Velika gledanost rijaliti programa kao što su ”Masterchef” i “Hell’s Kitchen” dokazuju da su ljudi željni ovog vida sadržaja, a sada kuvari postaju i ozbiljne social media zvezde.
Našu pažnju privukao je mladić iz Francuske, Mathis Molinié, koji sa ocem vodi zajednički ugostiteljski objekat – restoran Phillipe. Njega na mrežama Instagram i Tik Tok prati preko pola miliona ljudi, što je sjajna promocija i za sam restoran. Let’s meet him!
Ko je Mathis Molinié?
Ovaj tridesetogodišnji mladić pridružio se svom ocu kao chef u porodičnom restoranu Philippe u Parizu, a uporedo sa karijerom kuvara gradi i onu na socijalnim mrežama. Njegov kontent na Instagramu uglavnom je vezan za kuvanje, ali (na našu radost) postoje objave koje pokazuju i lifestyle segment njegove svakodnevnice.
Atraktivni izgled i zanimljiv sadržaj doneli su mu veliki broj pratilaca u veoma kratkom roku, a on je to iskoristio kako bi što bolje ispromovisao restoran i doneo mu preko potreban hajp.
Restoran Phillipe nosi naziv po njegovom ocu koji se ugostiteljstvom bavi celog života, a sopstveni biznis pokrenuo je pre više od 30 godina. Ovo kultno mesto uvek ima aktivne rezervacije ali kako je pariska gastro scena vrlo kompetitivna malo dodatnog marketinga nikada ne može da škodi (ili što se kaže na mlađima svet ostaje a nove generacije zahtevaju i nov pristup marketingu).
Business & Pleasure
Mathis je iz dana u dan popularniji na socijalnim mrežama, istovremeno promovišući svoj posao ali i lifestyle. Njegov izgled i stil mogu ga lako svrstati u modnog blogera, a njegova nonšalantnost i spontanost je ono što nas drži prikovanim za njegove kanale.
Ako vas put ovog proleća navede u Pariz pinujte njegov restoran i podržite porodični biznis – ko zna, možda ga i sretnete.
Foto: Instagram / @mathismolinie