Iako na prvu pomisao deluju kao potpuno različite pojave koje nemaju dodirne tačke, moda, gastronomija i umetnost mogu da se prožimaju na različite načine. Kreativni umovi mogu da osmisle različite koncepte koji će, zahvaljujući nesvakidašnjem izgledu, privući pažnju već na prvi pogled. Upravo tako bilo je sa čizkejkom u formi Hermès Birkin torbe. Ipak, spoj ova tri segmenta ne mora nužno da donese rezultat koji je sveden isključivo na privlačenje pažnje. Naprotiv, on može da se ispolji i kroz praktičnost. Na taj način, moda u gastronomiji se – posredstvom umetnosti – ponovo ispostavlja kao pojava koja može da se manifestuje na različite načine. Ovaj put, u formi vešalica za garderobu.
Moda u gastronomiji ili gastronomija u modi?
Hannah Kleeberg ima vrlo interesantan posao za koji mnogi nisu nikada čuli. Ona je kulinarski kreativni direktor. Posledično, to joj daje mogućnost da se poigrava sa hranom na različite načine koji su ujedno zanimljivi, te korisni i nesvakidašnji. Stoga je njen Instagram profil ispunjen kreativnim rešenjima koja hranu poimaju na različite načine i koja je koriste kao formu umetnosti. Njene gastro instalacije su u više navrata postale viralne, te predmet različitih diskusija iz kojih proizlaze pozitivne reakcije. U tu kategoriju spadaju i već pomenute vešalice za garderobu, odnosno – kako ih ona naziva – Baguette Coat Hangers.
Ovi predmeti prvobitno su osmišljeni kao jedan od elemenata koji je bio prisutan na događaju organizovanom od strane brenda DRYKORN. U opisu fotografija koje je objavila na Instagramu, Hannah Kleeberg je napisala kako je ideju za ovakve vešalice osmislila sasvim spontano, i to dok se šetala ulicama Barselone. Iako prvobitno nije bila sigurna da li će biti stabilne, odnosno da li će moći da ponesu odeću, dugo se raspitivala da li u Berlinu postoji neko ko bi ovakva peciva ispekao. Naposletku, rešenje je uspešno pronađeno – a predmeti su postali viralni.
Štaviše, ona je sa pratiocima čak podelila način na koji mogu sami kod kuće da naprave Baguette Coat Hangers. U tome joj je pomogao glavni kuvar pekare LA MAISON. Naposletku, ispostaviće se da je proces jednostavniji nego što smo prvobitno mislili. Ipak, za pravljenje ovih peciva, potrebno vam je strpljenje. Međutim, kada je u pitanju moda u gastronomiji – i gastronomija u modi – još jednom je dokazano da je svaka zamisao moguća.
Foto: Instagram (@herrlich.dining, @berenger_h)