Ljubitelji citrusnih ceđenih sokova, vama se obraćamo! Imamo novi način ceđenja voća koji će vam uštedeti vreme i ujedno omogućiti da iscedite svoje omiljeno voće do zadnje kapi. Ceđeni sok je najbolji način da započnete svoj dan, a ukoliko radite u kancelarijama u kojima nemate mogućnost da iscedite svoj sok, naš mali trik može vam biti od velike pomoći. Sa druge strane, ovaj način ceđenja citrusnog voća može vam pomoći da ne bacate ostatak voća zato što niste uspeli da ga iscedite.
Nakon ovog recepta obezbedite svoj dom dodatnim izvorom vitamina C i napunite vašu korpu sa voćem. Proleće je stiglo! A najbolji način da povratimo energiju i zdravlje jeste ishrana.
– Postupak –
- Voće stavite na dasku za sečenje ili neku drugu tvrdu površinu i zarolajte ga u više smerova. Ponavljajte dok ne osetite pod rukom da je voće omekšalo.
- Nakon što ste do neke mere omekšali unutrašnjost voća uzmite nož i napravite rupu (ne preveliku). Ukoliko nemate nož, možete koristiti neki drugi oštar predmet.
- Nakon što ste napravili rupicu srednje veličine krenite da cedite citrusno voće koje ste odabrali.
- Na ovaj način možete još bolje iscediti vaše voće ručno nego kada ga presečete na pola. Sa druge strane, ukoliko vam je dosta soka, voće možete vratiti u frižider a da se ono ne osuši.
Pokušajte ovo jutro da napravite sebi sok uz naše savete i osvežite se. Citrusno voće na ovaj način možete mnogo lakše konzumirati čak i kada ste u situaciji da se ne nalazite u kućnim uslovima. Verujemo da je vreme za nove početke na koje će vas sigurno podstaći lepo vreme i sunce! Živeli uz limunadu.
Foto: Pexels