Brunch kultura polako se poprima i na našim prostorima, kako se za popularni lokal Bloom na Dorćolu godinama čeka sto i više desetina minuta. Otvaranjem novih lokalaOtvaranjem novih lokala kao što su Sonder i June akcentuje se sama estetika enterijera (pored sjajne gastro ponude) a cilj je da se gostima pruži celokupan vibe experience.
Dok svedočimo sve većem broju ovakvih lokala u Srbiji inspiraciju tražimo i po svetskim metropolama – a danas virtuelno idemo u San Diego i njihov popularan brunch spot Morning Glory.
Morning Glory, indeed
Iza ovog instagramičnog enterijera stoji arhitekta Paul Basile, a rad na ovom THE brunch mestu trajao je čak 3 godine. Enterijer poseduje mid-century reference, a glavna odlika mu je powdery pink boja koja dominira prostorom – u kombinaciji sa dosta drveta i zlatnih detalja. By the way ako ste mislili da glavni deo restorana izgleda spektakularno – čekajte da vidite detalje u kupatilu i česmu u obliku zlatnog zmaja!
Radno vreme lokala je svakog dana od 7-15h, a pored sjajnih brunch opcija tu su i dnevni kokteli je – who doesn’t like happy hour?
Inicijalna ideja ovog projekta je bila da se stvori ambijent koji će da okuplja ljude iz različitih branši u prvoj polovini dana, a jelovnik je dovoljno raznolik da zadovolji preferencije najrazličitijih gostiju (tu je i Michelin approval iz 2021. godine).
Whipped cream over everything
U Morning Glory restoranu zagovaraju teoriju da je šlag u prepodnevnim satima odgovor na sve, te ga služe kao prilog u pink flamingo šolji uz objašnjenje da je on jutarnja zamena za kečap (do not try this at home).
Kao što smo već rekli ovo mesto ima i Michelin potvrdu da ispunjava visoke standarde kada su hrana, usluga i enterijer u pitanju tako da, ako vas put navede u San Diego – this is the place to be.
Foto: Instagram / @pancakelordssd