Otkrivamo kako se pravi najukusniji toping za ovsenu kašu
Otkrivamo kako se pravi najukusniji toping za ovsenu kašu

Otkrivamo kako se pravi najukusniji
toping za ovsenu kašu

Ovsena kaša (domaća, ne kupovna) važi za jedan od nazdravijih obroka koje možemo da unesemo nakon buđenja, a svako od nas ima neki svoj način kako voli da je konzumira. Većina preko nje stavlja sveže sezonsko voće, a mnogi zaboravljaju na toping koji dosta može da utiče na sam ukus, ali i da doprinese još većem broju hranljivih namirnica koje nam pružaju dodatnu dozu energije.

Sanja Zelenović, na Instagramu poznatija kao @foodjournalista, otkrila nam je recept za svoj savršen toping, prepisujemo ga u celosti i degustiramo već ovog vikenda.

Toping za ovsenu kašu

Sastojci / Toping za ovsenu kašu

– 1.5 kašika putera od kikirikija u prahu

– 1 kašičica javorovog sirupa

– malo cimeta

– ekstrakt vanile

– ovseno mleko po želji

Nakon što ste popili gutljaj svoje omiljene kafe i pripremili ovsenu kašu (neki to umeju da urade i veče pre-good job!) vreme je da u nju dodate sveže sastojke poput sitno seckanog voća, badema, oraha, i na kraju – toping. Ovaj konkretni preliv baziran je na ukusu kikiriki putera, koji mnogi od nas i stavljaju preko ovsene kaše, samo što u ovom miksu dodajemo javorov sirup, cimet i ekstrakt vanile koji dodatno doprinose slatkoći samog preliva. Ovsenu kašu možete samo preliti topingom, a možete ga i skroz umešati u istu kako bi se ukusi dodatno spojili, shodno ličnim preferencijama.

Benefiti putera od kikirikija

Pored toga što pruža osećaj sitosti, ovaj dodatak ishrani (i vašem doručku) sadrži razne hranljive materije. On je izvor proteina, masti, vitamina E i magnezijuma, a unošenjem svih ovih dodataka odmah pri buđenju vašem organizmu pružate boost energije za prvu polovinu dana. Ako ujutru, nakon doručka, idete pravo na trening ili neku drugu vrstu vežbanja, unošenje ove namirnice je preporučljivo jer sadrži dosta proteina, a poznato je da oni učestvuju u izgradnji mišića.

Foto: Pexels, Instagram / @food.journalista

Učitati još
Zatvori