Nekada su naše bake testeninu pripremale same, što bi se reklo, na domaćinski način. Bilo da je reč o testenini za obrok ili običnim rezancima za supu ili čorbu, proces pripreme i sastojci su uvek isti. Naš današnji odgovara debljinom dobijene testenine špagetama, a mašinu za sečenje testa možete podešavati i kako biste dobili drugu željenu debljinu. Domaće testo je mnogo zdravija varijanta, ukus koji jelo dobija je nemerljiv, a ujedno i hranjivija i zdravija opcija.
OPREMA:
SASTOJCI:
400g brašna
4 jaja
1 kašika maslinovog ulja
PRIPREMA:
Izmeriti prosejano brašno i napraviti „vulkan“ od brašna sa rupom u sredini. Jaja smestiti u sredinu „vulkana“, tako da ne prelivaju. Ovo je najbitniji korak. Ukoliko se desi da nemate gde da smestite poslednje jaje, nemojte ga dodavati odmah već probajte da napravite još malo mesta za njega. Ukoliko se razlije van brašna, nikako ne vraćajte unutra. Dodajte kašiku ulja. Viljuškom spojite sastojke, a zatim nastavite kružnim pokretima da zamesite testo rukama. Testo ostavite da odmara u frižideru 10 minuta. Obavezno ga umotajte providnom folijom kako bi sprečili sušenje.
Nakon toga testenina je gotova i spremna za pripremu uz omiljene soseve! Na ovaj način možete dobiti mnogo ukusnije i hranjivije testo, a ukus je nemerljiv sa kupovnim.