Napravite francuski baget sa komadićima čokolade
Napravite francuski baget sa komadićima čokolade

Napravite francuski baget sa
komadićima čokolade

Na instagram nalogu foodblog_fr pronašli smo jedinstven recept za francuski baget sa čokoladnim mrvicama. Ovaj recept može biti idealan ukoliko ste ljubitelj slatkog doručka. Takođe, možete eksperimentisati na više različitih načina. Odlično ide uz čokoladni krem, jutarnju kafu ili čaj, ali i poslastice u vidu voća. Ovi francuski bageti su idealno rešenje za one sa porodicom, a mogu vam potrajati više od jednog obroka ukoliko se budete služili našom merom.

Recept se priprema brzo, no savetujemo vam da zbog testa koje je neophodno da naraste počnete sa pripremom u odnosu na to.

Sastojci:

500 g brašna
10 g suvog kvasca
Jedna mala kašičica soli
35 g šećera
Jedno jaje
40 g putera
250 ml mleka
Čokolada ili čokoladne mrvice

Priprema:

U mikser sa posudom sipajte brašno, kvasac, šećer i so. Pokrenite mikser na prvu brzinu, postepeno ulivajući mlako mleko. Mesiti ovom brzinom 3 minuta. Dodajte jaje i puter. Mesite polako još minut, a zatim povećajte na drugu brzinu i mesite još 8 minuta. Dodajte komadiće čokolade i mesite dok se dobro ne umesi u testo. Ostavite da se testo diže sat ili sat i po, ali poklopljeno. Savetujemo vam da komadiće čokolade stavite u frižider pre nego što ih ubacite u testo.

Nakon rasta:

Formirajte bagete i stavite ih u kalup za baget ili običan kalup za pečenje. Premažite bagete jajetom i napravite male rezove vertikalno nožem. Zatim, ostavite da se testo dodatno diže na sobnoj temperaturi 40 minuta. Na kraju, pecite bagete 15 minuta u zagrejanoj rerni na 180°C.

Učitati još
Zatvori