Nonna, Karakter & Pekarijum: Novosadske pekare u kojima kupujemo domaći hleb posebnog ukusa
Nonna, Karakter & Pekarijum: Novosadske pekare u kojima kupujemo domaći hleb posebnog ukusa

Nonna, Karakter & Pekarijum: Novosadske pekare u kojima kupujemo domaći hleb posebnog ukusa

Nedavno smo se osvrnuli na omiljene pekare u kojima kupujemo domaći hleb u prestonici. Tada smo zaključili da domaći hleb može da ima različite zdravstvene benefite. Istovremeno, njegova prednost je činjenica da se već nakon prvog zalogaja mogu osetiti ljubav i posvećenost koji se izdvajaju kao glavni sastojci ove namirnice. Međutim, takve pekare moguće je pronaći i u Novom Sadu. Stoga smo izdvojili tri pekare koje, zahvaljujući jedinstvenim konceptima, privlače pažnju već na prvi pogled. Ukoliko ih još niste posetili, predlažemo da to učinite što pre. Ipak, budite pažljivi – njihovi proizvodi vrlo brzo postaće vam omiljena namirnica i sastavni deo gotovo svakog jela.

Novi Sad: Unikatne pekare u kojima kupujemo hleb i peciva


N O N N A .

Koncept pekare Nonna zasnovan je na krilatici – 100 odsto prirodno. Bilo da preferirate baget sa semenkama, speltin hleb ili možda domaću fokaću, Nonna u svom skrivenom kutku [ Skerlićeva 2 ] ima ponešto za svakog. Ipak, kao glavni favorit izdvaja se zanatski hleb od pšeničnog brašna. Pored uobičajenog pšeničnog brašna, Nonna hleb u sebi sadrži i udeo integralnog pšeničnog brašna. Samim tim, on se dodatno razlikuje od drugih belih hlebova. Njegova zlatna hrskavica i mekana sredina razlozi su zbog koji ne možemo da mu odolimo. Međutim, u to možete da se uverite sami – i to svakog dana od 09.30 do 14 časova.

K A R A K T E R .

Kada su u pitanju Novi Sad i unikatne pekare u kojima kupujemo hleb i peciva, nužno je spomenuti i zanatsku pekaru Karakter koja je dokaz da je hleb jelo nad jelima. Karakter ceni tradiciju i sa velikom pažnjom priprema hleb od kiselog testa bez aditiva i industrijskog kvasca. Dakle, kao namirnice se koriste samo brašno, voda i so. Naravno, i dodatni sastojak koji uključuje posebnu želju da kvalitetan hleb postane dostupan svima. Naposletku, u svako pecivo utkani su vreme i ljubav, a upravo zbog toga – kada se nađete u Novom Sadu – svi putevi će vas vrlo lako odvesti u Radničku 24.

P E K A R I J U M .

Pekarijum u šarolikoj ponudi ima različita peciva, pite, sendviče i kolače. Međutim, posebnu pažnju ovaj put posvećujemo njihovom hlebu. Pekarijum proizvodi hlebove od pšeničnog, kukuruznog i integralnog brašna. Ipak, kao must-try proizvod ističe se beskvasni hleb sa bogatim sadržajem proteina i produženom svežinom. U pripremi se koriste lokalni sastojci, a svako pecivo predstavlja umetničko delo u malom, te odražava strast za kvalitetom. Njihove proizvode možete da isprobate na čak pet lokacija u Novom Sadu, te na jednoj lokaciji u Petrovaradinu.

Učitati još
Zatvori