Malina bread je nova zamena za banana bread
Malina bread je nova zamena za banana bread

Malina bread je nova zamena za banana bread

Banana bread smo savladali i obožavamo ga, a sada je gastro svet smislio nešto novo – umesto banana dodajemo maline, i naravno čokoladu. Nama ovo zvuči kao savršena kombinacija. Kremast, topao i mek + lagan za pripremu, svrstava ovaj desert visoko na rang listi gastro delicija, koje ćemo zaista pripremiti. Ako i volite mafine, braunise ili banana bread, i brze i lake poslastice, onda je recept za malina bread idealan za vas.

Osim što nas je odabir namirnica za malina bread privukao na prvu, kao još jedan adut „za“, dodajemo i činjenicu da je reč o zdravijoj verziji poslastice po receptu nutricionistkinje Dajane Švrake Milutinović, čijoj mak torti nismo odoleli. Iako je sasvim u redu da dopustimo sebi i poneki cheat day, načelno težimo tome da što manje unosimo takozvane loše šećere. I zbog toga, nedelju započinjemo malina bread-om.

 

Sastojci:

150g sirovog lešnika
150g ovsenih pahuljica
1 veća banana
2 jaja
1 kašika meda
1 kašika kakao praha
½ male kašike cimeta
¼ praška za pecivo
1 kašika arome vanile
200g malina ili višanja
Listići badema
50g topljene crne čokolade

Priprema:

Lešnik i ovsene pahuljice sameljite u brašno. Prenesite u odvojenu posudu, zatim dodajete ostale sastojke, osim malina, badema i čokolade. Sve sastojke dobro pomešajte. Smesu sipajte u kalup za tart ili hleb koji ste prethodno obložili papirom za pečenje. Preko smese poređajte maline i malo listića badema. Pecite 40 minuta na 200°C.

Servirajte malina bread i prelijete otopljenom crnom čokoladom, preko dodajte još listića badema.

Foto: Dajana Švraka Milutinović

Učitati još
Zatvori