Orzotto: Rižoto sa orzo testeninom – kremasti letnji obrok
Orzotto: Rižoto sa orzo testeninom – kremasti letnji obrok

Orzotto: Rižoto sa orzo testeninom
– kremasti letnji obrok

Ukusan, kremast i jedinstven recept za Orzotto, rižoto sa orzo testeninom pronašli smo kod domaće food blogerke Marijane Mančev. Poznata po tome da donosi uvek jedinstvene recepte, od kojih neke imamo prilike da probamo i po prvi put, do tradicionalnih recepata domaće kuhinje. Ovog puta odabrali smo lagan a vrlo jednostavan recept za letnje dane. Brza priprema i savršena simbioza ukusa su ono što ovaj rižoto izdvaja od ostalih. Ukoliko ste raspoloženi za nešto novo i drugačije, pasta i rižoto su vaša omiljena jela, evo recepta koji sjedinjuje oba. Uživajte u pripremi ali i degustaciji!

Sastojci za tri porcije:

60g maslaca
Jedan srednji crni luk ili ljubičasti, iseckan na trakice
Četiri čena belog luka, sitno iseckan
200g lisičarki, iseckanih na trakice
250g orzo testenine
125ml belog vina
500ml supe (goveđe ili povrtne)
Kašičica suvog peršuna i majčine dušice
So i biber po ukusu
30g parmezana plus za posip
Jedan manji crni tartuf, narendan
Malo ulja sa tartufima

Priprema:

Na 50g maslaca izdinstati luk pa kada omekša dodati beli luk i kratko prodinstati. Dodati lisičarke i dinstati 5-8min dok ne omekšaju. Ubaciti orzo testeninu i ostatak maslaca i dinstati par minuta dok testenina ne dobije zlatastu boju. Dodati vino i kratko prodinstati pa dodati supu, smanjiti temperaturu i kuvati sa povremenim mešanjem dok se testenina ne skuva a tečnost ne ispari (5-10min). Dodati začine i parmezan, promešati i skinuti sa vatre. Sipati u tanjir, ukrasiti narendanim tartufima, posuti sa parmezanom i preliti sa malo ulja sa tartufima.

Učitati još
Zatvori