OVO bistro otvara sezonu tartufa sa set menijem – tri jela, koktel od tartufovače na džinu i prirodna vina
Chasing new places nezvanično dopisujemo pored Journal URL-a budući da kad god smo out of office pronađemo neko novo. Tako, otkako se otvorio OVO bistro na prelepoj lokaciji u dvorištu Doma Jevrema Grujića, postalo je naše novo fav mesto. Kako za izlazak radnim danima, tako i vikendom. Idealno za lagani brunch, ručak ili koktele sa društvom. Fun fact: lista koktela im je fantastična, a jedan od njih možete i sami napraviti jer imamo recept. U epicentru gradskih dešavanja ovo mesto nam se po enterijeru, konceptu i vajbu izdvojilo. Sada otvaraju sezonu tartufa sa novim jesenjim menijem zbog kog jedva čekamo hladnije dane (iako smo oduvek summer tim). Bili na licu mesta i donosimo sve o meniju koji će biti aktuelan do kraja jeseni.
Posebna ponuda sa tartufima
Sezona tartufa u beogradskom bistrou OVO počela je sa prvim danom jeseni. Šef Nikita Andrejev je osmislio set meni od tri jela. Uz koktel na bazi tartufovače i par savršeno usklađenih vina – gastro užitak je zagarantovan. Kao comfort food tu je sočna piletina sa musom od tartufa i dimljenim korenom celera sa crnom solju. Osim toga tu su i njoki od krompira sa krem sosom od tartufa. A za desert – semifredo sa tartufima i kramblom od masline i čokolade koji je nešto najsavršenije što smo dosad probali.
Novi meni donosi i novi koktel – Blazing Yellow. Pored tartufovače na bazi džina, koktel sadrži i suvi vermut, kalvados i jarke biljne likere Ramazotti Aperitivo Rosato i Suze. U ponudi su i dva vina Oskara Maurera, jednog od vodećih proizvođača prirodnih vina u Srbiji — tamno narandžasti Fodor od stare loze i petnat od Bakator sorte. Sva jela, kokteli i vina se mogu probati zajedno ili odvojeno od 15 časova. One more time – set meni važi do kraja jeseni.
Foto: OVO bistro