Palačinke sa ukusom kroasana od badema su naša nova opsesija – donosimo recept
Palačinke sa ukusom kroasana od badema su naša nova opsesija – donosimo recept

Palačinke sa ukusom kroasana od badema su naša nova opsesija – donosimo recept

Brunch je naš omiljeni obrok, a palačinke i kroasani njegov najbolji deo. Ova jela su prateći deo svakog brunch-a, a šta se desi kada ih spojimo? Na Instagram profilu Kyre Hungerford pronašli smo odgovor – i recept. Palačinke sa ukusom kroasana od badema su naša nova opsesija – i donosimo recept. Ovo je doručak – ili desert – koji će svakoga oduševiti i pravi je kreativni take na klasičan recept za palačinke. Nakon što smo pronašli recept za palačinke od jednog sastojka, kao i onaj za hrskavi tost koji ima ukus kroasana sa bademima, sad je vreme za palačinke sa ukusom kroasana od badema.

Palačinke sa ukusom kroasana od badema


Ovaj recept je veoma jednostavan – i sve je do franžipan fila. Franžipan fil predstavlja krem sa ukusom badema koji je tipičan za francusko pecivo. Ovaj fil se koristi za tartove i kolače (i kroasane, naravno), a u ovom receptu je glavni deo. Dobre vesti su da je njegova priprema podjednako jednostavna kao ona za palačinke – a evo šta vam je sve potrebno.

Sastojci za palačinke:

  • 1 šolja brašna

  • 1 kašičica praška za pecivo

  • 1/4 kašičice sode bikarbone

  • 1/8 kašičice soli

  • 2 kašičice šećera

  • 3/4 šolje mleka

  • 1 veliki jaje

  • 1/2 kašičice vanilin ekstrakta

  • 1/2 kašičice ekstrakta badema

  • 1 kašičica otopljenog putera

Sastojci za franžipan fil:

  • 1 šolja mlevenih badema

  • 2 kašičice šećera

  • 1 kašičica mleka

  • 1 kašičica putera

  • 1/2 kašičice ekstrakta badema

Uputstvo:

  1. U maloj posudi, umutite mokre sastojke: mleko, jaje, puter, šećer i vanilu.

  2. U srednjoj posudi, pomešajte suve sastojke: brašno, šećer, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i so. Napravite malo udubljenje u suvim sastojcima i u njega sipajte mokre sastojke.

  3. Pomešajte sve dok se sastojci ne spoje – ne mešajte predugo.

  4. Pripremite franžipan fil u maloj posudi: pomešajte mlevene bademe, šećer, mleko, puter i ekstrakt badema.

  5. Pecite palačinke na srednje niskoj temperaturi, slažite ih jednu na drugu, a između njih stavljajte franžipan fil. Na kraju, dodajte bademove listiće, šećer u prahu i sirup po želji.

Foto: Instagram (@kyrasgoodeats / @laurenladnier / @nyceeeeeats)

Učitati još
Zatvori