Donosimo recept za kremastu svilenkastu poslasticu koja se jednostavno priprema. Ako dodate i sočne, osvežavajuće trešnje, dobićete savršenu kombinaciju slatkog i kiselog u svakom zalogaju.
U ovom članku, vodimo vas kroz korake za pripremu panakote sa trešnjama, inspirisane Jacquemus “Le Chouchou” kolekcijom.
Sastojci:
- 0,5l mleka (s 3,2 ili vise m.m.)
- 0,5l pavlake za kuhanje
- 150g šećera
- 2 vanilina šećera
- 2 kesice mlevenog belog želatina
Preliv:
- 300g smrznutih ili svežih trešanja
- 2 kašike šećera
- 9kašika vode
- 1 kesica želatina
Priprema:
U manjoj činiji pomešajte želatin sa nekoliko kašika hladne vode i ostavite par minuta da želatin nabubri. U većoj šerpi pomešajte mleko sa pavlakom za kuvanje i vanilin šećerom, uključite na srednju temperaturu dok mleko ne prokuva. Sklonite šerpu sa vatre i nakon pet minuta dodajte želatin i mešajte dok se ne istopi. Smesu sipajte u navlaženi kalup za puding, ili čašice. Kada se ohladi, odložite desert u frižider na minimum od pet sati kako bi se želatin stegao.
Želatin ostavite u vodi kao u prethodnom koraku. Preliv pravite tako što prokuvate voće sa šećerom i vodom. Kuvajte oko pet minuta, pa dodajte želatin i promešajte, a trešnje usitnite varjačom po želji. trešnjama prelijte ohlađenu panacotu tako da napravite crveni sloj i vratite u frižider na sat vremena.
Foto: Instagram / dimda_