Pumpkin spice sezona je poranila, a pasta od bundeve i kruške je idealan obrok za prelazak iz leta u jesen
Pumpkin spice sezona je poranila, a pasta od bundeve i kruške je idealan obrok za prelazak iz leta u jesen

Pumpkin spice sezona je poranila, a pasta od bundeve i kruške je idealan obrok za prelazak iz leta u jesen

Pumpkin spice manija nije isključivo vezana za izbor Starbucks kafe, već se globalno proširila na mnoge trendove koji su izvan gastro zone. Govorili smo o pumpkin spice manikiru, kao i o boji kose, a mnogi navode da jesen počinje onog trenutka kada Starbucks objavi povratak svog najpopularnijeg ukusa kafe. Međutim, ove godine je svet uplovio dosta ranije u pumpkin spice vode. Da li je to zbog velikih vrućina, ili smo jednostavno u velikoj želji za ukusom bundeve, još uvek nije poznato. Na Instagram profilu @mariuszmac pronašli smo prve znake jeseni. Naime, otkrili smo ultimativni recept za pastu sa bundevom i kruškama koja će se zasigurno naći na vašim end-of-summer menijima. Pasta sa bundevom i kruškama najavljuje malo više cosy atmosferu, ali i fantastičan ukus.

Pasta sa bundevom i kruškama je idealna opcija za ručak


Sastojci


Za pastu:

  • polovina bundeve
  • brašno
  • maslinovo ulje
  • so

Za sos: 

  • puter
  • gorgonzola
  • voda iz testenine
  • kruška
  • sir Pecorino Romano

Za preliv: 

  • pekan orah
  • kruška
  • stracciatella
  • menta
  • biber

Priprema


Oljuštite bundevu, uklonite seme, isecite je na kockice i pecite na 200°C oko 20-25 minuta dok ne omekša, ili je skuvajte i izgnječite u pire. Pomešajte brašno, so, jaje i pire od bundeve, zamesite glatko testo i ostavite da odstoji 30 minuta. Razvijte testo, izrežite u željene oblike i skuvajte. U međuvremenu, otopite puter u tiganju, dodajte gorgonzolu i mešajte dok se ne sjedini, pa dodajte vodu iz testenine za kremastiji sos.

U sos dodajte kriške kruške i kuvajte dok ne omekšaju, zatim dodajte Pecorino Romano sir. Skuvanu pastu pomešajte sa sosom i dodajte pečene pekan orahe, kriške kruške i stracciatellu. Na kraju, sve pospite svežom mentom i sveže mlevenim biberom za dodatni ukus. Ovaj recept je idealna kombinacija slatkoće, kremaste teksture i bogatih aroma koje idealno odgovaraju kraju leta, a i jesenjim danima.

Učitati još
Zatvori