Pavlova torta je sve što nam treba ovog leta
Pavlova torta je sve što nam treba ovog leta

Pavlova torta je sve što nam
treba ovog leta

Probali smo je i oduševili se! Pavlova torta je torta koja se priprema veoma jednostavno, sovežavajuća je, prijatna i čini savršenu poslasticu za vrele letnje dane koji su pred nama. Ukoliko ste ljubitelj jagoda, vreme je da sledeći odlazak na pijacu rezervišete za kupovinu najlepših komada ove voćke koje će se naći u i na vašoj torti.

Bez obzira da li ste vrsni u kuhinji ili ne, Pavlovu tortu ćete verujemo spremiti veoma brzo. To je još jedna prednost ove poslastice, a pored brze pripreme ne zahteva ni previše sastojaka. Sve što vam je potrebno za ovu poslasticu možete veoma lako i brzo pronaći.

Pavlova torta recept

Sastojci:

pet belanaca

250 grama šećera

250 mililitara slatke pavlake

jedna kašika šećera

oko 250 grama jagoda

 

Priprema:

Belanca mutiti dok ne postanu penasta, pa pažljivo kašikom dodavati šećer i mutiti dok se ne dobije čvrst i gust šne, a kristali šećera nestanu. Na dno dubljeg okruglog pleha prečnika dvadesetak centimetara staviti papir za pečenje, pa rasporediti šne.

Peći u rerni na 150 oko 75 minuta, ili dok se kora spolja skroz ne osuši. Ako kora spolja popuca, još bolje, pošto to znači da je kora uspela, jer ta spoljna površina i treba da bude krta i krckava.

Kad se kora ispeče, ostaviti je u otvorenoj rerni još petnaestak minuta. Zatim izvaditi pleh i ostaviti koru da se skroz ohladi. Ohlađenu koru pažljivo prenesite na tacnu, preko rasporedite umućenu slatku pavlaku u koju ste dodali kašiku šećera, a zatim odozgo poređajte jagode. Služite rashlađeno.

Foto: Instagram

Učitati još
Zatvori