Novembar na tanjiru: Pripremamo jednostavno pecivo sa jabukama i cimetom
Novembar na tanjiru: Pripremamo jednostavno pecivo sa jabukama i cimetom

Novembar na tanjiru: Pripremamo jednostavno
pecivo sa jabukama i cimetom

Verovatno bi se mnogi od vas složili da, kada bi godišnja doba imala svoje ukuse, jesen i zima bi bespogovorno bili slatki specijaliteti sa jabukama i cimetom. Ova kombinacija aroma, za koje će mnogi reći da predstavlja Christmas on a plate, zaista sa sobom nosi asocijacije na hladne dane i ušuškane trenutke. Delom je to i zbog bezbroj božićnih filmova koje smo odgledali, a koji često podrazumevaju upravo scene u kojima, kraj kamina, u kišnim ili snežnim danima, glavni junaci uživaju u poslasticama napravljenih od ovih sastojaka. Zato smo i mi rešili da pripremimo pecivo sa jabukama i cimetom, jer novembar je već počeo, Noć veštica se završila (sa njome i sezona bundeva) – i, najvažnije od svega, Mariah Carey je zapevala prve taktove znate-već-koje pesme.

Sastojci

  • 2 jabuke
  • 400 grama lisnatog testa
  • 1 jaje
  • 4 kašike šećera
  • cimet

Priprema

Pripremu započinjemo tako što najpre isečemo jabuku na kolutove, pa izvadimo okrugli deo sa sredine. Zatim, razvijamo lisnato testo, a onda ga sećemo na dugačke listiće. Tako isečeno testo potom uvijamo oko kolutića jabuke, tako da budu skoro u potpunosti obavijeni. Premazujemo umućenim jajetom, a svaki komad peciva potom pošećerimo i pospemo cimetom, tako da ravnomerno budu raspoređni po površini. Pecivo sa jabukama pečemo u rerni prethodno zagrejanoj na 180 stepeni, 15-20 minuta, dok ne dobije finu, braonkastu boju. Preko pečenog peciva možete posuti još malo cimeta ili šećera u prahu, za dodatnu slatkoću. Uživajte!

Foto: Instagram (@iamhuyen)

Učitati još
Zatvori