Peers: Novo mesto u gradu gde specijaliteti od morskih plodova uzimaju primat
Peers: Novo mesto u gradu gde specijaliteti od morskih plodova uzimaju primat

Peers: Novo mesto u gradu gde specijaliteti od
morskih plodova uzimaju primat

Peers [ Belgrade’s hidden gem ]


Beograd, grad koji ne spava, poseduje neke od najinovativnijih gastro dragulja ali predstavlja i metropolu koja spaja Dunav i Savu, neprestano nas očarava svojim kečevima u rukavu. Tokom jesenje sezone, kada se nakon dugoočekivanih godišnjih odmora vraćamo svojim radnim obavezama, pored široke ponude lokala neprestano tragamo za onima koji mogu biti savršeni izbor kako za corpo ručak tako i za opuštenu večeru sa prijateljima. Na sreću mnogih, naš Beli grad postao je bogatiji za još jedno novo mesto koje predstavlja upravo to – savršen prostor za trač party sa kolegama, rođendansku večeru ali i porodični gathering.

Peers predstavlja novi koncept otvoren pokraj obožavanih beogradskih Silosa, koji u fokus poslovanja stavlja svestranost svog koncepta kao i dominaciju izvrsnih  specijaliteta od morskih plodova. Stoga, otvaramo vam vrata lokala koji će ubrzo postati favorit mnogih, a evo i zašto.

Place for every occasion


Peers predstavlja novu bepogradsku gastro kolekvu pokraj co-working prostora pod nazivom Haos Community. Tokom jutarnjih časova Peers u svom prostoru servira čuveni specialty coffee, te predstavlja savršeno mesto za jutarnji coffee break. Isto tako, svojim ušuškanim prostorom čini idealan kutak za porodični ručak, a užurbana energija Luke Beograd i Silosa, Peers imenuje go to mestom za koktele sa prijateljima.

Samo ime lokala, Peers, usko je povezano sa njegovom ideologijom. Naime, kako se ponenuti lokal nalazi u sklopu Luke Beograd, poseduje geografsku poveznicu sa rekom Dunav. Piers na engleskom jeziku označava dokove, pokraj mesta na kom se ukrcavaju brodovi. Jasno je da taj segemnt pomenutog pojma savršeno objašnjava okruženje u kom se Peers nalazi. S druge strane, Peers predstavlja pojam koji označava prijatelje iz poslovnog okruženja, te savršeno oslikava koncept zajednice ovog lokala.

Menu zones


Pomenuti koncept striktno prati i meni koji deli dan u tri celine. Jutranji časovi rezervisani su za specialty coffee, o čijim ćemo specifikacijama govoriti kasnije. Sa istom dolazi i doručak, koji predstavlja savršenu jutarnju oazu onih iz obližnjeg co-working koncepta. Takođe, u jutarnjoj ponudi nalaze se i čuvena soft pića. U pomenutoj gastro oazi jutro počinje od devet časova, a tokom radnih dana služi se lunch menu.

Od četiri do pet u fokus dolaze isključivo pića, u koja Peers ubraja i koktele, te vas u ovoj satnici očekuje drinks only menu. Kasnije u fokus dolazi včernji meni, koji je poseban po dominaciji morskih plodova, kao i izvrna vinska karta. Peers pored svojih izvanrednih specijaliteta, veliku pažnju pridaje i vinima koje servira, te se trudi da se u istoj nađe isti broj kako internacionalnih tako i domaćih etiketa ovog pića.

Jasno je, svi mi posedujemo omiljeni kafić u kom isljučivo pijemo kafu, restoran u kom favorizujemo italijansku hranu ali i onaj koji poseduje najbolje deserte. Međutim, Peers predstavlja mesto koje objedinjuje svaku od ovih kategorija. U istom možete popiti fantastičnu kafu ali i vino, pojesti fenomenalne paste i specijalitete sa morskim plovovima ali i popiti osvežavajući koktel. Peers predstavlja zajednicu gotovo svih kulinarskih kategorija, a na vama je koje će vam se lice istog najviše dopasti.

Specialty coffee


Kao jednu od svojih specifikacija Peers selektovao je specialty coffee. I ako smo ovaj izraz čuli u poslovanju mnogih beogradskih dragulja, Peers istom pristupa potpuno drugačije. Za razlkiku od mnogih lokala, Peers zrnca soje kafe, koje kasnije marljivo peče, ne uzima striktno od jednog proizvođača. Šta više, u svom timu poseduje osobu koja na neki nsačin scout-uje najsvežija zrnca kafe u gradu, tog dana. Te je jasno da ukoliko se odlučite za coffee o’clock u ovoj mirnoj oazi, zapravo pićete najsvežiju kafu tog jutra.

Menu that inspires


Kako Peers predstavlja omiljeni go to restoran koji nudi sve od najbolje kafu u gradu pa do izvrsnih specijaliteta, između ostalog shvatili smo da u budućnosti planiraju i live svirke, koje će u spektrum tehna koji nudi Luka Beograd doneti potpuno novi talas, koji u fokus stavlja laganije ritmove poput jazz-a. No, sve pomenute etape dana, bilo jutro ili mrak, mora pratiti i izvanredan meni. Journal ekipa isprobala je neke od najegzotičnijih sepcijaliteta kuće, te u nastavku donosimo naše preporuke.

N°1 / Tataki tuna sa rukolom i balzamiko kremom /


Kao starter gastro putovanja unutar odaja Peers lokala, izabrali smo Tataki tunu sa rukolom i balzamiko kremom. Ovo jelo pedstavlja odličnu uvertiru ostalim specijalitetima koje Peers nudi, i predstavlja kombinaciju najfinijeg ribljeg mesa i balzamiko krema.

N°2 / Grilovani škampi sa Beurre Monté sosom, limetom i čatnijem od narandže /


Za sve ljubitelje morskih plodova, kao main course definitivno preporučili bismo Grilovane škampe sa Beurre Monté sosom, limetom i čatnijem od narandže. Savršeni spoj mlečnog kremastog sosa sa gamborima uz kiselost limete, definitivno učiniće ovo jelo jednim od vaših omiljenih.

N°3 / Jakobove kapice sa vodom od mirođije i pireom od zelenog graška sa mentom /


Specijalitet koji definitivno nećete imati prilike da isprobate na mnogim mestima u gradu definitivno su Jakobove kapice sa vodom od mirođije i pireom od zelenog graška sa mentom. Predstavljaju savršen izbor za sve one koji vole i ne toliko oubičajena jela, a izdvojile su se kao jedan od naših favorita.

N°4 / Hobotnica sa romesko sosem i kremastim spanaćem /


Save the best for last dobro je poznat moto kojim se vodimo godinama, a isti primenjujemo i kada su kulinarski specijaliteti u pitanju. Hobotnica sa Romesko sosem i kremastim spanaćem, definitivno je jelo sa naše must-try liste. Neretko, kada se odlučite za hobotnicu kao main course, nadate se da ista neće biti žilava ili prepečena. Kada govorimo o onoj koju Peers krije u svojoj ponudi, možemo reći da je savršena. Nije žilava i u potpunosti je dovoljno pečena. Romesko sos donosi posebnu aromu ovom morskom specijalitetu kao i kremasti spanać sa strane.

Peers definitivno našao se u kategoriji novootvorenih beogradskih lokala koje dodajemo na must-visit listu, a ukoliko se zaputite u isti obavezno probajte Hobotnicu sa romesko sosem i kremastim spanaćem.

Učitati još
Zatvori