Pekara Šambala na Durmitoru je naš must-stop na putu ka crnogorskom primorju
Pekara Šambala na Durmitoru je naš must-stop na putu ka crnogorskom primorju

Pekara Šambala na Durmitoru je naš must-stop
na putu ka crnogorskom primorju

Ukoliko vam je ovog leta na mapi navigacije ukucana ruta koja vodi ka planinskim (ili primorskim) delovima Crne Gore, ne smete propustiti doručak ili lagani ručak u pekari Šambala (@shambhala.me). Smeštena u planinskom gradu Žabljak u središtu nacionalnog parka Durmitor, ova novootvorena pekara je protip kako zamišljamo pravu planinsku pekaru.

mesto gde magija počinje

U širem smislu, Šambala simbolizuje mesto prosvetljenja, a veza između takvog mesta i Durmitora nije zanemarljiva. Planina poziva na duhovni put, što potvrđuju svi koji su je posetili, dok Šambala predstavlja vrhunac tog puta. Koncept pekare Šambala stavlja akcenat na kvalitet proizvoda, raznovrsnost ponude i udoban enterijer. Ovaj prostor zadovoljava različite ukuse i potrebe gostiju – bilo da žele užinu, poslasticu ili obrok.

interior goals: toplina i udobnost

Enterijer pekare Šambala delo je čuvenog beogradskog arhitektonskog studija OBE i high quality furniture studija nameštaja MOD. Toplina ambijenta postignuta je korišćenjem prirodnih materijala na savremen način, bez pretenzija, stvarajući prostor u kojem se svaki gost oseća prijatno.

tradicionalna proizvodnja, inovativni ukusi

Proizvodnja se odvija na tradicionalan, ali i inovativan način, pri čemu je svaki korak u procesu proizvodnje ručni rad. U pekari Šambala eksperimentišu sa novim idejama, pored autentičnih tradicionalnih recepata, čime stvaraju jedinstvene ukuse.

must try

Ponuda pekare Šambala je internacionalna, i obuhvata širok spektar ukusa i kulinarskih tradicija iz različitih delova sveta. Teško je izdvojiti nešto posebno, ali mnogi putnici namerno skreću sa rute kako bi probali njihov kolač od maline i bele čokolade. Pored toga, tu su i seljački hleb od kiselog testa, tiramisu, strawberry daiquiri, limunada od ruže. Sa menija bismo izdvojili belu palentu sa šumskim pečurkama, shakshuku i falafel sendvič. Posvećeni su kvalitetu i veruju u proces, a što je najvažnije, njihovi gosti im veruju i vraćaju se.

Ako vas put navede u ove krajeve, sigurni smo da svraćate u pekaru Šambala i obavezno nam javite utiske.

Priča o Šambali je naša priča o hebu i kolačima. Pričaćemo je zajedno sa pričama o Durmitoru, mestu mitova i legendi, gde planinske vrhove nastanjuju vile i čarobnjaci, a u modrim jezerima žive krilati konji. Gde se priče pričaju na osnovu onoga što smo videli, bez obzira na ono što nam se stvarno dogodilo. Gde je realnost malo preoblikovana da bi sačuvala smisao.

Shambhala

Učitati još
Zatvori